avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu

sunt in litigiu cu un vecin,i-am facut o paguba,am recunoscut-o si am fost de acord sa platesc daunele.exista insa o problema:dauna a fost produsa pe 28 februarie 2015,factura de manopera a fost emisa pe data de 2 martie 2015 si sunt de acord cu ea,insa vecinul are pretentii si pentru piesele de schimb, pentru care nu detine factura fiscala,ci o pro forma emisa tot pe data de 2 martie 2015.intrebarea mea este:daca reparatia a fost facuta,cum a achizitionat piesele de schimb(daca le-a schimbat) pentru aceasta reparatie si daca factura pro forma poate constitui proba in instanta,in eventualitatea unui proces?
Cel mai recent răspuns: petremirceasorin , utilizator 19:00, 12 Mai 2015
E bine sa nu asteptati deschiderea unui proces pentru ca va costa mai mult decat cere acum . Reclamantul poate solicita efectuarea unei expertize pentru evaluarea costului reparatiilor unde puteti avea surprize ,Veti fi obligata la plata taxei de timbru achitata de reclamant, la plata expertizei si eventual a avocatului reclamantului, cat si la daune in caz de proces. La dosar se poate solicita orice proba .
dar reclamantul nu detine decat o factura de manopera,neinsotita de devizul de lucrari aferent si o factura pro forma de piese de schimb pentru care nu are factura fiscala si dovada platii acesteia.eu am recunoscut fapta si sunt de acord sa platesc toate daunele,dar acestea sa fi dovedite conform legii prin deviz la factura de manopera si facturi fiscale insotite
dovada achitarii acestora.pe factura de manopera scrie:1constatare-70 lei si 2.manopera-600 lei,fara nici un fel de detalii,el isi putea repara aerul conditionat de exemplu.iar daca factura de reparatie este emisa pe data de 27.02 ,atunci inseamna ca a schimbat si piesele ,dar nu dovedeste achizitionarea acestora nici in data de 27.02,nici astazi.si toate acestea pentru ca forteaza obtinerea unor sume de bani suplimentare fara sa fii schimbat piesele de schimb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Retinere cheie auto Blitzen Blitzen Buna, In data de 19 Decembrie 2015,in urma unui accident, am dus masina intr-un service pentru o evaluare a daunei si a face oferta cei de la servivce. In ... (vezi toată discuția)
Evaluare cost reparatie auto valyd11 valyd11 Pe scurt, un vecin mi-a bombardat masina cu pietroaie afectand plafonul, luneta si capota portbagaj. La dosarul de la politie am depus o nota de constatare de ... (vezi toată discuția)