avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acordarea grupei a 2-a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acordarea grupei a 2-a

sunt inginer, am lucrat in constructii si la dosarul de pensionare am depus adeverinta de la angajator, dar, nu mi se recunoaste de catre casa de pensii o perioada de 3 ani de grupa a 2-a in care am fost sef complex sortare. in fapt, activitatea mea s-a desfasurat in permanenta in conditiile vitrege de santier, aceasta a fost o functie care nu ma proteja de intemperii intrucat trebuia sa urmaresc si sa conduc procesul tehnologic acesta desfasurandu-se in aer liber. Cum pot sa obtin o corectare a deciziei de pensionare prin care mi se refuza grupa a 2-a pe perioada 1998-2000
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 06:10, 12 Mai 2015
Aveti un termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei prin care vi s-a refuzat recunoasterea celor 3 ani (a adeverintei respective ) , termen in care veti contesta decizia la Comisia de Contestatii de pe langa Casa de pensii , art .149 si urmatoarele din Legea 263/2010 (legea pensiilor , sau angajati un avocat . De obicei comisiile nu raspuns sau raspund tot negativ . Dupa inca 45 zile aveti dreptul sa va adresati instantei . Daca ati pierdut aceste termene decizia ramane definitiva. Puteti redepune adeverinta la casa de pensii pentru a reintra in termen . Majoritatea proceselor se castiga pe acest aspect al nerecunoasterii grupei de munca insa e bine sa angajati avocat .
Raspunsul este ca sa dati in judecata Casa de Pensii,este unica solutie.Subsemnatul am avut un caz similar si am dat in judecata Casa de Pensii,am castigat si mi-a recalculat pensia.
Dvs nu specificati si motivul pentru care Casa de Pensii v-a refuzat luarea in calcul a perioadei respective.
Actiunea in instanta este unica solutie.As putea sa va dau unele detalii daca considerati ca va sunt necesaredar am nevoie de unele amanunte.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri din adeverinta nevalorificate la calcul pensie. Paulescu1957 Paulescu1957 Duna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: In dosarul de pensie am anexat o Adeverinta de la fostul angajator unde se mentioneaza clar: ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am 45 ani vechime și 64 ani.desi am dreptul la pensie ... Ninavasai Ninavasai Buna ziua.Am 45 ani vechime și 64 ani.desi am dreptul la pensie exista problema cu recunoașterea grupei a doua de munca..Cum pot revendica acest drept daca ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii refuza sa ia in calcul perioada de 10 ani cu tot cu adeverinta emisa de catre angajatorul in cauza alinaavad alinaavad Casa de pensii refuza saia in calcul perioada de 10 ani lucrata de tatal meu la Mecanica Ceahlau in perioada 1990 - 2000 (an in care aceasta intreprindere a ... (vezi toată discuția)