avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recuperare identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recuperare identitate

Ma numesc Doina,am si eu o f mare problema si am nevoie de un sfat.Acum 20(1994) de ani am divortat,in dosarul ptr divort am cerut 2 capete de cerere:1) desfacerea casatoriei de comun acord si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.In urma hotararii de divort primita mi-am facut buletin de 2 ori ,insa anul trecut mi sa adus la cunostinta de catre cei de la evidenta populatiei cum ca hotararea de divort este incompleta,adica nu se specifica negru pe alb ''al doilea capat de cerere'' si nu mi se poate face C.I deoarece nu stiu ce nume sa-mi puna.Am facut 2 cereri catre Judecatoria Galati si ambele au fost respinse,definitive si irevocabile.Iar eu am ramas in aer...doar cu un buletin provizoriu in buzunar.Ce pot sa fac?
Pot face o cerere la CEDO?

Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
Ares-3, moderator
ce va scrie exact in hotarare si ce ati cerut judecatoriei ?
In hotarare scrie la inceput ce se cere in dosar,adika cele 2 capete de cerere apoi scrie asa''Admite actiunea civila inregistrata sub nr... introdusa de reclamanta (adica eu),adresa mea si a paratului.Declara desfacuta casatoria inregistrata sub nr .... in registrul de stare civila de pe langa consiliul local al municipiului prin consimtamant. Definitiva si irevocabila"
In prima cerere am cerut indreptarea erorii din hotararea de divort,iar in cea de a 2 a cerere am cerut completare dispozitiv ,ambele mi-au fost respinse fiind definitive si irevocabile .la ultima cerere scrie asa ''08.05.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: CC4s
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia inadmisibilităţii cererii de completare a hotărârii, invocată din oficiu. Respinge ca inadmisibilă cererea de completare a sentinţei civile nr. 3127/21.02.1994, pronunţată de Judecătoria Galaţi în dosarul nr. 15507/1993 Definitivă şi irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 08.05.2015.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 4105/2015 08.05.2015
Extras din Codul Civil
Oare nu folosesc la nimic urmatoarele precizari din Codul Civil?
Ce parere aveti?
C
APITOLUL VII
Desfacerea căsătoriei

SECŢIUNEA a 2-a
Efectele divorţului
Art. 383
Numele de familie după căsătorie
(1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei. Instanţa ia act de această înţelegere prin hotărârea de divorţ.
(2) Pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soţi sau de interesul superior al copilului, instanţa poate să încuviinţeze ca soţii să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei, chiar în lipsa unei înţelegeri între ei.
(3) Dacă nu a intervenit o înţelegere sau dacă instanţa nu a dat încuviinţarea, fiecare dintre foştii soţi poartă numele dinaintea căsătoriei.


EU STIU DOAR ATAT....DEOCAMDATA N-AM NICI O REZOLVARE SI TOT FARA BULETIN SANT.....NU EXISTA NICI UN COPIL DIN CASATORIA DINTRE MINE SI FOSTUL SOT.

Alte discuții în legătură

Lipsa nume in sentinta de divort Doina55 Doina55 Am divortat acum 22 de ani,in cererea de divort am cerut 1) desfacerea casatoriei si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.Dupa 22 de ani mi sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare act identitate mamalupiciu mamalupiciu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost casatorita de doua ori, dupa primul divort am pastrat numele sotului, iar acum la al doilea am cerut in ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)