avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recuperare identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recuperare identitate

Ma numesc Doina,am si eu o f mare problema si am nevoie de un sfat.Acum 20(1994) de ani am divortat,in dosarul ptr divort am cerut 2 capete de cerere:1) desfacerea casatoriei de comun acord si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.In urma hotararii de divort primita mi-am facut buletin de 2 ori ,insa anul trecut mi sa adus la cunostinta de catre cei de la evidenta populatiei cum ca hotararea de divort este incompleta,adica nu se specifica negru pe alb ''al doilea capat de cerere'' si nu mi se poate face C.I deoarece nu stiu ce nume sa-mi puna.Am facut 2 cereri catre Judecatoria Galati si ambele au fost respinse,definitive si irevocabile.Iar eu am ramas in aer...doar cu un buletin provizoriu in buzunar.Ce pot sa fac?
Pot face o cerere la CEDO?

Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
Ares-3, moderator
Art. 383 din Noul Cod Civil
Numele de familie după căsătorie
(1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei. Instanţa ia act de această înţelegere prin hotărârea de divorţ.
(2) Pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soţi sau de interesul superior al copilului, instanţa poate să încuviinţeze ca soţii să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei, chiar în lipsa unei înţelegeri între ei.
(3) Dacă nu a intervenit o înţelegere sau dacă instanţa nu a dat încuviinţarea, fiecare dintre foştii soţi poartă numele dinaintea căsătoriei.

Mergeti la evidenta cu noul cod civil insotit de sentintele ramase definitive. Daca nu va intelege nimeni solicitati o audienta la seful serviciului.
Am fost in audienta la seful serviciului de evidenta si mi-a spus clar....trebuie reparata greseala din hotarare de catre judecatorie,altfel nu poate face nimik,dumnealui nu poate incalca legea.
Dar nu il puneti sa incalce legea ci sa o citeasca.I-ati aratat ce scrie in Codul Civil? I-ati arata celelalte sentinte ramase difinitive? Acum se intampla sa nu cunosti ceva doar oameni suntem insa in acest caz nu vad unde este greseala dvs. Sunati dvs. la directia de evidenta la judetul de care apartineti. Daca nu faceti o solicitare la depabd@mai.gov.ro. Telefonul lor este 021/413 56 49. Sa ne scrieti raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa nume in sentinta de divort Doina55 Doina55 Am divortat acum 22 de ani,in cererea de divort am cerut 1) desfacerea casatoriei si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.Dupa 22 de ani mi sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare act identitate mamalupiciu mamalupiciu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost casatorita de doua ori, dupa primul divort am pastrat numele sotului, iar acum la al doilea am cerut in ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)