avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort fara martori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort fara martori

Buna ziua,

Prietena mea vrea sa divorteze, dar avocatii o refuza din lipsa de martori. Este posibil sa intenteze divort fara martori?Ce solutii ar fi?
Cel mai recent răspuns: loredanadumitrache , utilizator 10:31, 17 Mai 2015
nu este posibil. proba testimoniala este esentiala in procesele de divort.
dar prietena dvs poate propune ca martor in pricesul de divort , orice ruda, inclusiv mama sa, frate/sora , verisoara ori o prietena foarte buna .
Singura varianta de divort fara administrarea probei testimoniale ( cu martori) este aceea cand partile convin pe cale amiabila desfacerea casatoriei prin acordul lor, altminteri motivele actiunii de divort , respectiv temeinicia acestora, constatarea ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate si imposibilitatea continuarii convietuirii acestora , precum si departirea in fapt indelungata dintre soti sau boala unuia dintre soti , trebuiesc probate cu martori si inscrisuri dupa caz.
Procedura desfacerii casatoriei o puteti lectura aici:
[ link extern ]
are deja un martot.. dvs , ii mai trebuie unul :), poate fi oricine din familia ei ( mai putin copii daca are).
Ideea era ca nu are martori. Deci nici un membru din familie nu este de acord cu divortul.Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate divorta dupa 9 luni? roxana_andrei roxana_andrei se poate divorta dupa 9 luni daca avem probleme grave?in sensul ca am fost amenintata ca ma omoara daca il las?am si plangere depusa la politie.avem si o ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 3 luni ByOn ByOn buna seara . am o intrebare scurta .se poate divorta dupa 3 luni de casatorie daca nu au copii si nu a nimic de impartit? (vezi toată discuția)
Divort Llorre Llorre pot sa obtin divortul daca cealalta persoana nu este de acord? (vezi toată discuția)