avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reducere salariala nejustificata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reducere salariala nejustificata

Buna ziua!
Sunt administrator la un bloc din Bucuresti. Pe la inceputul anului s-a hotarat in adunarea generala marirea salariului si s-au facut toate demersurile legale pentru aceasta. Dupa aproximativ 3 luni comitetul executiv al blocului a hotarat ca a fost o eroare marirea salariului meu si au hotarat aducerea lui la forma initiala. Cu toate ca i-am instiintat ca nu mi se pare normal ce au hotarat si ca nu voi semna actul aditional dansii mi-au facut statul de plata pe salariul micsorat. Deoarece nu am o situatie financiara nemaipomenita am fost nevoita sa ridic salariul asa micsorat. As vrea sa stiu cum pot rezolva aceasta problema deoarece de 3 luni iau salariul mai mic cu toate ac nu s-a efectuat inregistrat niciun act aditional la itm si imi este teama ca voi avea problema in cazul in care este nevoie sa mi se inchida cartea de munca.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 17:32, 30 Iunie 2009
Atacati in instanta decizia de micsorare a salariului, iar diferenta de salariu neachtata tot in instanta o veti dobandi.
cipry_blue a scris:

As vrea sa stiu cum pot rezolva aceasta problema deoarece de 3 luni iau salariul mai mic cu toate ac nu s-a efectuat inregistrat niciun act aditional la itm si imi este teama ca voi avea problema in cazul in care este nevoie sa mi se inchida cartea de munca.
Va multumesc!

Poate aici aveti rezolvarea mai rapida . Incercati o audienta la sefii ITM . Reclamati ca nu vi se achita salariul conform contractului. Dupa aceasta actiune pot fi sanctionati cei din conducere (presedintele), poate sa-i oblige sa va dea diferenta de salariu din urma . Necazul dv este ca trebuie sa va cautati de lucru in alta parte ca nu o sa va mai puteti intelege acolo.
Inteleg ca aveti un contract de munca care va confera pe langa indatoriri si drepturi. Comitetul executiv are responsabilitatea sa aplice , nu sa incalce hotararea adunarii generale. Nu va lasati impresionata de abuzul pe care il face comitetul. Au fost administratori concediati in mod abuziv care au castigat in instanta si carora asociatia a fost obligata sa le plateasca salariul cuvenit pe perioada concedierii abuzive. Atata timp cat va faceti datoria nu aveti de ce sa va temeti. Nu semnati aditionalul pe motiv ca nu se respecta hotararea adunarii generale.
o hotarire a adunarii generale primeaza in fata unei decizii a comitetului executiv. in adunarea generala proprietarii au decis marirea salariului dvs, iar in comitetul executiv citeva persoane nu pot decide in numele tuturor proprietarilor, ei trebuind sa aplice decizia adunarii generale
HG1588/2007
Art. 15. - Adunarea generala a asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) alege si revoca din functie presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari;
b) adopta, modifica sau revoca hotarari;
c) adopta si modifica bugetul de venituri si cheltuieli;

o decizie a adunarii generale numai adunarea generala o poate revoca. si adunarea generala poate revoca si o decizie a comitetului executiv, ea fiind forul tutelar al asociatiei
Art. 16. - Comitetul executiv, format dintr-un numar impar de membri alesi de adunarea generala, reprezinta asociatia de proprietari in administrarea si exploatarea cladirii, cu exceptia atributiilor rezervate exclusiv proprietarilor cu privire la proprietatile individuale, apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta. Presedintele asociatiei de proprietari este si presedinte al comitetului executiv.
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;

b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind regulile pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei de proprietari;

orice comentariu este de prisos, sublinierile spunind totul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitetul executiv al asociatiei de proprietari si-a marit "salariul" in timpul mandatului bsterea bsterea Buna ziua. Duminica a avut loc Adunarea Generala a blocului. A doua oara. Legal constituita. A durat 4 ore. Am sesizat urmatoarele: Comitetul a marit salariul ... (vezi toată discuția)
Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)
Indeminizatie administrator butterfly13 butterfly13 cine stabileste valoarea indemnizatiei pentru administratorul asociatiei? acesta are dreptul de a-si majora acest venit fara acordul locatarilor? (vezi toată discuția)