Am depus dosarul la banca pentru prima casa (la CEC). Totul a decurs bine, iar acum este la fondul de garantare. In acest moment constructorul a realizat ca firma de cadastru a gresit cotele repartizate fiecarui apartament din suprafetele comune. Mentionez ca aceste cote sunt trecute in actul aditional la antecontractul incheiat cu constructorul cu o luna in urma. Ce este de facut? Nu va fi o problema la contractul final cand va fi o diferenta (mica ce-i drept) de cote? Consultantul de la CEC care s-a ocupat de dosarul meu spune ca nu-i problema, ca se rectifica la contract, desi eu tind sa ma indoiesc. Daca totusi este o problema se mai reia analiza dosarului (financiara, juridica, fond de garantare...)? Multumesc.
Daca dosarul a ajuns la FNCIMM lasati-l asa, altfel o sa depasiti termenul din promisiune si o sa finalizati tranzactia de Craciun.
In contractul de vanzare/cumparare pe care il veti incheia la notar se va specifica cota parte indiviza corectata conform actului aditional.
Solicitati constructorului sa faca rectificarea cadastrului cat mai urgent pe cheltuiala lui si sa va transmita extrasul de carte funciara pentru informare in original, ii spuneti ca asa solicitati banca creditoare. Si chiar acesta este adevarul. va trebui sa depuneti acest extras la banca in original dupa intabulare. Veti fi pasuit de banca pana veti depune extrasul, important este ca aveti actul aditional cu cota parte indiviza revizuita inainte de incheierea contractului de v/c.