avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea mostenirii

Buna ziua.As dori sa ma indrumati putin daca se poate.Suntem 2 frati, parintii amandoi sunt decedati, in urma carora am facut succesiunea de curand.In urma succesiunii eu si sora mea suntem ambele propietate pe casa parinteasca si niste terenuri.Eu as dori sa vindem dar din pacate nu ma pot intelege cu sora, nu doreste vanzarea tuturor bunurilor si impartirea banilor, si nici sa-mi dea in bani partea mea care mi se cuvine.
Care sunt demersurile care se fac pentru a iesi din indiviziune?Unde se face acest lucru, la notar sau in instanta?
De asemenea as dori sa stiu daca trebuie facut acum cadastrul cat suntem 2 propietari sau pot astepta dupa iesirea din indiviziune pentru a nu da de 2 ori banii pe cadastru.Multumesc anticipat
In caz de neintelegere va adresati instantei. Pentru aceasta nu este nevoie de intabulare.Daca faceti partajul la notar pe cale amiabila va trebuie cadastru si intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune fara intabulare si fara instanta? mandrut mandrut In urma decesului tatalui meu, cei trei copii, mostenim in urma succesiunii, fiecare o cota parte de 1/3 dintr-un imobil cu trei camere si doua terenuri ... (vezi toată discuția)
Cum se face iesirea din indiviziune in acest caz? Gabi92 Gabi92 Buna ziua! Am si eu o problema legata de cadastru, carte funciara. Bunicul meu mai are 3 frati si au un teren arabil. Ei au facut succesiunea. Bunicul si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune teren agricol InaF InaF Buna ziua, Am facut susccesiune pe 5 h teren agricol, impreuna cu sora mea, mie imi revin 1/2 din 5 h. Ce pasi am de facut pt a obtine iesirea din ... (vezi toată discuția)