avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face iesirea din indiviziune in acest caz?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face iesirea din indiviziune in acest caz?

Buna ziua! Am si eu o problema legata de cadastru, carte funciara.

Bunicul meu mai are 3 frati si au un teren arabil. Ei au facut succesiunea. Bunicul si inca un frate vor sa-mi dea mie partea lor prin contract de vanzare cumparare. Am fost la notar si mi s-a zis sa fac cadastru si intabulare. Am facut cadastru si intabulare doar pentru partea care imi revine mie, deoarece ceilalti 2 frati nu vor sa colaboreze, sa-si plateasca partea lor. Insa ei nu ai iesit din indiviziune. Exista vreo alta metoda de a iesi din indiviziune inafara de instanta? Si cadastrul pe care l-am facut pana acum ma ajuta la ceva? Cam cat m-ar costa actele daca as merge in instanta?

Va multumesc si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: scuriu , utilizator 22:19, 28 Februarie 2012
Daca nu va intelegeti cu privire la iesirea din indiviziune, este "musai" sa apelati la instanta... daca va intelegeti, atunci o puteti face si la notar.
Si daca nu se prezinta nici in instanta, platesc tot eu si partea lor? Multumesc!
Da. Dar. la sfarsit prin sentinta pronuntata, acestia vor pute fi obligati la plata cheluielilor efectuate.
Este bine daca am facut cadastru si intabulare doar pentru partea mea ( terenul dat de cei doi frati)? Ma ajuta la ceva?


buna ziua
eu si sora mea am mostenit prin donatie! de la parinti o casa si un teren
mama a murit traieste doar tatal meu(care locuieste in casa si pe care nul putem da afara)
eu as dori sa ies din indiviziune sa stiu care imi este partea pentru a putea face o constructie fara sa ma ating de tatal meu si casa in care locuieste chiar daca o sa stiu ca am parte din ea(dreapta sau stanga)
intrebarea mea:
care sunt actele necesare si procedura pentru a iesi din indiviziune daca sora mea nu doreste lucrul acesta(si are domiciliul in Franta) dar tatal este de acord?
pot pe cale judecatoreasca sa o oblig sa vina sa putem stabili care parte este a mea si care a ei ?asa pot face demersurile pentru constructie?(care sunt costurile?_)
o alta intrebare:
ea poate face modificari sau imbunatatiri casei fara acordul meu?chiar daca are acordul tatalui?daca eu nu vreau?
va multumesc
scuriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie alberta33 alberta33 Buna ziua, Revin si apelez la ajutorul dvs celor din forum in speranta ca voi primi si de aceasta data raspunsurile mult dorite. In 1997 a decedat bunica mea, ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil fara intabulare ralucavoicila ralucavoicila doresc sa cumpar un imobil pe care proprietarul detine acte de proprietate din 1998 iar terenul este in indiviziune.partile(sora si parintii acestuia)sunt de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune geany_n geany_n Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa ... (vezi toată discuția)