m-am intalnit astazi cu o doamna care aproba dosarele pentru indemnizatia de crestere copil si intamplator, dintr-o discutie intr-alta mi-a spus ca daca sunt pfa oricate venituri as avea ( dupa calculele mele ma incadram in cei 4000 lei) nu mi se dau decat cei 600 lei pentru ca la cumulul veniturilor se iau in calcul doar veniturile pentru care pot face dovada cotizarii la casa de pensii. Concluzia doamnei a fost ca daca nu pot face dovada angajarii cu carte de munca la toate societatile si nu s-au depus lunar declaratii la pensii nu iau decat 600 lei. Sa fie adevarat? Toti banii pe care i-am platit la finante sa fi fost aruncati in vant? Mentionez ca prestez servicii externe de ssm, am venuri lunare de 5-6000 ron pentru care platesc impozit pe venit si sanatate. Multumesc .
Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara în cuantum de 600 lei sau, optional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
Pot beneficia de aceste prevederi si persoanele care se afla în plata la data intrarii în vigoare a prezentei legi.
Personal , va incadrati in cuantumul de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
multumesc pentru raspuns. Doamna spunea ca nu pot face dovada veniturilor mele, deoarece la finante se depune doar o declaratie estimativa petru anul in curs urmand ca abia in anul urmator sa se depuna declaratia definitiva in consecinta neavand cum sa mi se calculeze veniturile pentru stabilirea celor 85%. Unde as putea sa ma mai adresez daca d-na care aproba dosarele mi-a spus acest lucru?
Doamna respectiva a ramas cam in urma cu legislatia, deoarece indemnizatia pentru cresterea copilului nu mai e legata de cotizatia la CAS de multa vreme. Faptul ca pe anul in curs ati depus doar o declaratie estimativa nu inseamna ca nu obtineti in mod real banii respectivi si ca nu platiti impozit la ei, chiar daca o parte va fi platita la regularizare. Nu o luati in seama si intrebati la administratia financiara cum dovediti veniturile exacte.