avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scoaterea din evidenta a creantelor neancasate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scoaterea din evidenta a creantelor neancasate

Sunt in situatia in care am mai multe creante neancasate, pana in 10.000 lei, catre mai multi clienti, pentru care am hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, am demarat executarea si nu au fost identificate bunuri pentru a fi executate. S-a tot insistat in executare de aproape trei ani, dar fara succes. Ce se poate face in aceasta situatie pentru a-mi putea ajusta baza impozabila de tva si a deductibiliza cheltuielile cu scoaterea lor din evidenta?

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:22, 30 Iunie 2009
Pai aveti hotararea judecatoreasca...parerea mea este ca va incadrati in :debitorul inregistreaza dificultati financiare majore care ii afecteaza intreg patrimoniul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)
Prescriere facturi din anul 2008 Catigaspar10 Catigaspar10 am facturi emise in 2008, neincasate. se prescriu? ce se intampla cu cheltuiala?dar cu tva? multumesc (vezi toată discuția)
Marfa vanduta catre firme la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment radu_rus radu_rus am vandut marfa catre o firma la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment si am inteles ca pot deduce TVA-ul aferent sumei pe care o ... (vezi toată discuția)