avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit pentru cetateni straini cu contract ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit pentru cetateni straini cu contract in strainatate care presteaza servici in Romania

Buna ziua,

Sunt cetatean straini care lucreaza ca trainer autorizat. Am certificat de iregistrare cu cnp romanesc. Nu sunt PFA si nici n-am o firma. Sunt o persona fizica. Am o nelamurire legata de declarie pe impozit de venit.
Din 2014 am un contract cu o firma din Suedia pentru a presta servici de training la o alta firma internationala localizata in Romania.

Contractul meu cu ei este un contract individual de munca pe durata determinata si agajatori platesc toate taxele in Suedia. Am gasit un acord semnat intre Romania si Suedia pentru eviatare a dubla impunere( [ link extern ] )

Intrebare mea este daca trebuie sa fac totusi Romania declaratia pe venituri obtinute in 2014 acum pana pe 25 mai. In caza afirmativ:

Ce suma trebuie sa platesc?
Ce formular imi trebuie?
Cum dobedesc veniturile mele daca contractul este iregistrat in Suedia si toate taxele sunt platite acolo?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:21, 13 Mai 2015
Unde aveti rezidenta fiscala ?

Studiati
- HG nr 50/2012 - pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, publicata in MOf nr. 78, din 31 ianuarie 2012;
- ORDINUL MFP nr. 74/2012 din 23 ianuarie 2012 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenta fiscala in Romania a persoanelor fizice, publicat in Monitorul Oficial nr. 73 din 30 Ianuarie 2012;

Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca persoana nerezidenta lorella lorella In cazul in care un angajat, persoana straina ( italian), este angajat la o firma din Romania cu contract individual de munca pe perioada determinata de trei ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)
Ingrijitoare batrani in strainatate depun declaratia 201? ohiki ohiki Daca muncesc ca ingrijitoare de batrani 24/24 in Austria 6 luni pe an, in baza unui PFA, deschis in Au, cu contract intre mine si familia la care prestez munca ... (vezi toată discuția)