avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... ingrijitoare batrani in strainatate depun declaratia ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

ingrijitoare batrani in strainatate depun declaratia 201?

Daca muncesc ca ingrijitoare de batrani 24/24 in Austria 6 luni pe an, in baza unui PFA, deschis in Au, cu contract intre mine si familia la care prestez munca sunt obligata sa depun declaratia 201 in Ro? Mentionez ca imi platesc asigurarile sociale in Austria. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ohiki , utilizator 19:19, 20 Mai 2015
Depinde unde aveti rezidenta fiscala: in Romania sau in Austria (unde aveti domiciliul permanent ?, stati 180 zile in RO ?:, etc.)
Cititi:
- HG nr 50/2012 - modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal;
- ORDINUL MFP nr. 74/2012 din 23 ianuarie 2012 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenta fiscala in Romania a persoanelor fizice, publicat in Monitorul Oficial nr. 73 din 30 Ianuarie 2012;

Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Sa presupunem ca sunt in Romania mai mult de 180 zile pe an. In acest caz completez decalratia 201?In Austria am un contract de munca cu familia la care lucrez, in Austria imi patesc asigurarile sociale, sanatate, pensie in baza Pfa ului austriac , de ce trebuie sa ma impoziteze in Ro daca nu am prestat munca in aceasta tara ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea declaratiei fiscale pentru persoanele care presteaza munca ca si pfa in alte tari ohiki ohiki Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o persoana presteaza munca in strainatate, ex Austria , ca si persoana fizica autorizata(firma deschisa in tara unde isi ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pentru cetateni straini cu contract in strainatate care presteaza servici in romania hipri hipri Buna ziua, Sunt cetatean straini care lucreaza ca trainer autorizat. Am certificat de iregistrare cu cnp romanesc. Nu sunt PFA si nici n-am o firma. Sunt o ... (vezi toată discuția)
Contract de munca persoana nerezidenta lorella lorella In cazul in care un angajat, persoana straina ( italian), este angajat la o firma din Romania cu contract individual de munca pe perioada determinata de trei ... (vezi toată discuția)