avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de munca persoana nerezidenta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de munca persoana nerezidenta

In cazul in care un angajat, persoana straina ( italian), este angajat la o firma din Romania cu contract individual de munca pe perioada determinata de trei luni, dar presteaza o mare parte din timp din afara Romaniei ( locul sau de munca de baza - alt contract de munca- este in alta tara UE), venitul sau din salariu se impoziteaza in Romania sau in tara de rezidenta? In C.F. nu se face referire la locul prestarii activitatii dependente, deci banuiesc ca se impoziteaza in Romania... Mai implica si altceva varianta de CIM prestat " la distanta"?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 14:25, 14 Mai 2015
Depinde de rezidenta fiscala a persoanei angajate, de natura activitatii prestate, etc.
Vezi:
HG nr 50/2012 - modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal;
ORDINUL MFP nr. 74/2012 din 23 ianuarie 2012 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenta fiscala in Romania a persoanelor fizice, publicat in Monitorul Oficial nr. 73 din 30 Ianuarie 2012;

desigur se are in vedere,rezidenta de fiscalitate,a declararii veniturilor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijitoare batrani in strainatate depun declaratia 201? ohiki ohiki Daca muncesc ca ingrijitoare de batrani 24/24 in Austria 6 luni pe an, in baza unui PFA, deschis in Au, cu contract intre mine si familia la care prestez munca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pentru cetateni straini cu contract in strainatate care presteaza servici in romania hipri hipri Buna ziua, Sunt cetatean straini care lucreaza ca trainer autorizat. Am certificat de iregistrare cu cnp romanesc. Nu sunt PFA si nici n-am o firma. Sunt o ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)