avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Suspendare PFA medic la intrarea in maternitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Suspendare PFA medic la intrarea in maternitate

Buna ziua
Am cititit tot ce s-a discutat pe forum pe subiectul suspendarii PFA, dar tot nu am gasit un raspuns concret la intrebarea Cand trebuie suspendat PFA-ul in cazul intrarii in concediu de maternitate? Am inteles ca parerile sunt impartite: unii zic ca la terminarea concediului postnatal, altii la intrarea in concediu de maternitate. Eu am fost angajata doar cu contract de prestari servicii medicale din aug 2013. Am intrat in concediu de maternitate prenatal in 20 aprilie 2015. De la spital mi s-a intrerupt contractul de prestari servicii odata cu data de 20 aprilie 2015. Dar cei de la finante nu stiu cand ar trebui suspendata activitatea PFA-ului. Sunt la zi cu impozitele pe trim 1 si am cotizat si cei 0,85% pt plata concediului. Nu as vrea sa platesc impozit pe trim 2 daca nu e necesar. Cum ma va afecta la plata impozitului daca suspendarea PFA se face cu data de 20 aprilie sau pot sa astept cu suspendarea pana dupa terminarea concediului postnatal? Venituri am avut pana in 20 aprilie 2015, dupa care doar CM.
Concediul medical se impoziteaza? Trebuie trecut pe veniturile pe 2015 pana la nastere pe declaratia cu venitul real realizat pe 2015 la suspendarea PFA?
Si o ultima intrebare: are vreo importanta daca banii din CM se vireaza in contul de PFA? Ar fi mai indicat sa nu amestec veniturile din CM cu cele din PFA?

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Help.... ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul pre/postnatal la un pfa gianyg gianyg Sunt insarcinata in 9 luni si trebuie sa-mi iau cele 42 zile de concediu medical postnatal, deoarece dupa aceasta perioada doresc sa intru in Concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil ion_raluca ion_raluca Lucrez in sector bugetar, la primarie, am luat salariul minim pe economie in ultimele 12 luni. In curand trebuie sa intru in concediu prenatal si postnatal de ... (vezi toată discuția)