avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta cu solutie eronata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta cu solutie eronata

Buna ziua,
Am primit de la instanta "cu apel in 30 zile de la comunicare" am depus in termenul 30 zile apelul si la sedinta a recalificat apelul ca recurs si a dat solutia "Respinge cererea ca Tardiv" cum ma sfatuiti sa procedez intrucat in aceasta situatie eu nu ma mai pot apara deloc!
Cu stima
Cel mai recent răspuns: administratorulgeorge , utilizator 11:28, 15 Mai 2015
Buna ziua,

Termenul de recurs este tot de 30 de zile ca si cel de apel. Sunteti sigur ca nu ati calculat gresit? Care e data la care ati primit hotararea si care e data depunerii cererii?

Art. 485 Cod procedura civila
Termenul de recurs
(1) Termenul de recurs este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel. Dispoziţiile art. 468 alin. (2)-(4), precum şi cele ale art. 469 se aplică în mod corespunzător.
(2) Dacă intimatul nu a invocat prin întâmpinare sau din dosar nu reiese că recursul a fost depus peste termen, el se va socoti în termen.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
Dana Fatol, Avocat
30 zile de la comunicare, adica daca ati primit prin posta,termenul de 30 zile se calculeaza de la data stampilei postei de pe plic, pe zile libere(nu intra in calcul ziua din care incepe sa curga si nic ziua in care se termina), daca expira intr-o zi nelucratoare,se prelungeste in prima zi lucratoare.
Buna ziua,

Completez raspunsul, eu am facut si am dovezi cand am primit infrormarea (comunicarea ) si cand a fost depusa, si se incadreaza in cele 30 zile conform comunicare(cu apel in 30 zile de la comunicare).

Pentru recurs termenul de depunere era doar de 15 zile.

Va rog sa imi transmiteti un sfat ce as putea sa fac pentru a repune dosarul pe rol, intrucat HOT. Jud. trebuie respectate in totatlitate, chiar daca solutiile sunt gresite, si mai mult in Romania Judecatorul nu raspunde pentru faptele sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este terminal legal de depunere a memoriului cu motivarea ... archibaldo archibaldo Care este terminal legal de depunere a memoriului cu motivarea aferentă unei declarații de recurs /cereri de recurs ? (vezi toată discuția)
Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)
Termen recurs - mod de calcul ContSters295489 ContSters295489 Am avut un proces in 16/06 s-a dat pronuntarea.Noi nu am primit nimic timp de aproape 3 luni.Mama mea a facut cerere in data de 11/09 iar in 12/09 a zis ca nu ... (vezi toată discuția)