avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen apel

buna ziua . am primit acasa pe 8 iulie comunicare hotarare cu apel in 30 de zile . intrebare -cele 30 de zile curg de la momentul stampilei cu data de 7 sau de la data de 8 cand am primit-o in posta ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:22, 5 August 2015
Termenul curge de la comunicarea hotararii, respectiv data de 8.
Conform art.468(1) NCPC termenul de apel este de 30 zile de la comunicarea hotararii,daca legea nu prevede atlfel. Data comunicarii hotararii este data postei,adica 7.
buna ziua domnule avocat . am platit un avocat sa-mi redacteze Apelul si sa-l trimeata , dar nu mi-a pomenit de nici o taxa de timbru cum am vazut pe forum . cand trebuie achitata acea taxa si cum imi dau seama de cuantumul ei ? daca trece termenul pt declararea apelului si nu depun acea taxa , m-i se respinge cererea ?
Taxa judiciara de timbru o sa v-o comunice instanta, ea trebuie depusa pana la termenul indicat de instanta sub sanctiunea anularii cererii de apel,toate acestea trebuia sa vi le spuna avocatul care v-a facut apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)
Termen apel partaj bunuri ContSters344547 ContSters344547 Am primit hotararea judecatoreasca de la fond (partaj bunuri comune).Termenul de 30 zile pt apel e corect? Unii zic ca ar fi 15 zile. multumesc! (vezi toată discuția)
Instanta cu solutie eronata administratorulgeorge administratorulgeorge Buna ziua, Am primit de la instanta \\"cu apel in 30 zile de la comunicare\\" am depus in termenul 30 zile apelul si la sedinta a recalificat apelul ca recurs ... (vezi toată discuția)