avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vînzare cumpărare accțiune redhibitoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vînzare cumpărare accțiune redhibitoriu

Vă rog dacă doriți să mă ajutați. Am vîndut garsoniera ca fiind unic proprietar prin intermediul unei agenții imobiliare și actele în cauză cu notarul.În urmă cu 15 ani am achitat o diferență de calcul la prețul garsonierei a fost greșit calculat prețul vecinul de vis-a -vis neachitînd acest preț am convenit cu dumnealui verbal să folosesc uscătorul.Dumnealui a vîndut garsoniera și abia acum cînd am vîndut și eu noul vecin cere dreptul la folosirea spațiului.Menționez că noul proprietar dorește redhibitoriu.Doresc să știu ce șanse am în instanță?Nu mă simt vinovată cu nimic eu cred că notarul cînd a întogmit actele ar fi trebuit să îmi ceară toate actele .Acum cumpărătorul meu afirmă că a cumpărat garsoniera anume pentru acest spațiu.Ce să fac să fie bine pentru toți. În speranța că dv. o să imi puteți da vreo lămurire Vă mulțumesc cu mult respect
Cel mai recent răspuns: feliciamartinescu , utilizator 14:14, 13 Mai 2015
Buna ziua,

I-ati spus noului proprietar ca va avea acces la uscatorie? Daca nu, eu nu cred ca poate fi considerat un viciu ascuns faptul ca nu are acces la uscatorie. Daca totusi va da in judecata apelati la un avocat.

Succes,
Da i-am spus că nu am acte pe spațiu doar înțelegere verbală de la primul vecin.Accesul în uscătorie se face din bucătăria garsonierei.Acum dacă ei nu se înțeleg eu zic să închidă accesul din bucătărie și să-l redeschidă pe holul blocului cum era la început și beneficiază ambii de uscător.Dar cel care a cumpărat de la mine nu vrea și intentează acțiune redhibitorie.Nu știu ce șanse aș avea eu? cred că o să trebuiască să-i țnapoiez banii +cheltuielile făcute de el?Mă întreb acum de ce notarul nu mi-a cerut acte pe acel spațiu sau agenția imobiliară că ei s-au ocupat de acte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul cumparatorului unui imobil AdinaCristinaV AdinaCristinaV Buna ziua, In luna Octombrie am cumparat o garsoniera. Recent am inceput sa facem imbunatatiri, dupa ce am dat jos peretele si tavanul fals am constatat ca pe ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? Nadriana Nadriana Sunt proprietara de 11 ani a unei garsoniere .Tot de 11 ani am inchis capatul terminal al holului blocului,cu o usa,respectand acordul verbal al tuturor ... (vezi toată discuția)