avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eliberarea unei adeverinte de catre Asociatie pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eliberarea unei adeverinte de catre Asociatie pentru notariat

Va rog sa-mi dati o solutie la urmatoarea problema. Trebuie sa eliberez o adeverinta unui locatar care a castigat apartamentul prin adjudecare (liber de sarcini, nu a existat privilegiu imobiliar), are nevoie de aceasta adeverinta pentru a revinde apartamentul. Spuneti-mi daca sunt obligat sa-i eliberez adeverinta fara debite de la data adjudecarii (fara sa mentionez debitul existent de la fostul proprietar) sau pot mentiona pe adeverinta debitul pana la data adjudecarii (al fostului proprietar) si debitul (zero) dupa data adjudecarii/
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Scarlat53 , utilizator 17:25, 13 Mai 2015
Cred ca mai "sigur" pt. Dvs. este sa mentionati pe adeverinta ambele debite (ale fostului proprietar si al celui care a adjudecat)
Totusi, Dvs. ati facut anterior o eroare: In cursul procedurii de executare silita a fostului proprietar trebuia sa faceti opozitie la executare in sensul de a va inregistra la Executorul judecatoresc si Dvs. cu debitul pe care il aveati asupra proprietarului executat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Oricum executorul judecatoresc nu ia in seama debitul vechiului proprietar daca nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva sau macar posibilitatea de a avea o asemenea hotarare datorita unui proces deja in desfasurare.

@scarlat53

Mentionati in adeverinta si debitul de la vechiul proprietar. Daca noul proprietar nu vrea sa-l achite, atunci poate reusiti sa scoateti banii de la cumparatorul acestuia.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament restante asociatie proprietari madalinbaban madalinbaban Un apartament a fost scos la licitatie de catre banca creditoare. O persoana fizica a adjudecat imobilul la licitatie, insa apartamentul figura cu restante ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil prin licitatie- plata alte datorii naepot naepot Asdori sa stiu daca in urma adjudecarii unui imobil prin licitatie la executorul judecatoresc sunt obligat sa platesc utilitatile restante(intretinere, ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)