Va rog sa-mi dati o solutie la urmatoarea problema. Trebuie sa eliberez o adeverinta unui locatar care a castigat apartamentul prin adjudecare (liber de sarcini, nu a existat privilegiu imobiliar), are nevoie de aceasta adeverinta pentru a revinde apartamentul. Spuneti-mi daca sunt obligat sa-i eliberez adeverinta fara debite de la data adjudecarii (fara sa mentionez debitul existent de la fostul proprietar) sau pot mentiona pe adeverinta debitul pana la data adjudecarii (al fostului proprietar) si debitul (zero) dupa data adjudecarii/
Multumesc.
Cred ca mai "sigur" pt. Dvs. este sa mentionati pe adeverinta ambele debite (ale fostului proprietar si al celui care a adjudecat)
Totusi, Dvs. ati facut anterior o eroare: In cursul procedurii de executare silita a fostului proprietar trebuia sa faceti opozitie la executare in sensul de a va inregistra la Executorul judecatoresc si Dvs. cu debitul pe care il aveati asupra proprietarului executat.
Oricum executorul judecatoresc nu ia in seama debitul vechiului proprietar daca nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva sau macar posibilitatea de a avea o asemenea hotarare datorita unui proces deja in desfasurare.
@scarlat53
Mentionati in adeverinta si debitul de la vechiul proprietar. Daca noul proprietar nu vrea sa-l achite, atunci poate reusiti sa scoateti banii de la cumparatorul acestuia.