avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act depus la notar renuntare drepturi in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act depus la notar renuntare drepturi in urma succesiunii

Buna ziua,
In urma decesului parintilor mei, s-a facut succesiunea dupa amandoi. Suntem 2 frati. In urma succesiunii averea se impartea pe din doua. Eu am ramas in casa acestora iar fratele meu a fost la notar si a dat o declaratie cum ca este de acord sa renunte la partea lui din casa, multumindu-se doar cu 50% din terenuri .Un formular a ramas la notar, unul mie si unul il are fratele meu, insa nu are nici o semnatura sau o visa a notarului, doar ca a pastrat si acesta un formular. Acest document are vreo valoare juridica? E necesara o intabulare?
Multumesc anticipat pt raspunsurile dvs
Cel mai recent răspuns: ana-op , utilizator 13:25, 30 Iunie 2009
Adica acea declaratie nu este autentificata?
Notarul a oprit un exemplar, insa doar atat, nu a parafat semnat deloc aceasta hartie saueu stiu o alta cum ca am depus acesta declaratie la biroului dansului. De aceea cred ca situatia nu e chiar in regula.
din punctul meu de vedere nu este valabila aceasta declaratie notariala , daca nu este semnata si autentificata de catre notarul respectiv .Exista semnatura fratelui dmv pe aceasta declaratie?...Incercati sa apelati la un alt notar pentru a face aceasta operatiune legal si corect.
Toate actele notariale se trec intr-un registru , tinut de catre notariat. Nu pot sa cred ca notarul face un act fara sa-l semneze si parafeze.
Nu exista asa ceva ca renunt la partea mea din casa dar accept la pamin!
Mostenirea este un intreg! Cu bine si cu rau ce are in ea, se poate accepta sau renunta. O data acceptat, de fiecre data cand se mai face mostenirea dupa alt bun, trebuie respectat tiparul cu care s-a inceput! Daca a renuntat la mostenire, nu va mai putea mostenii dupa parinti niciodata!
Daca ati dus pana la capat mostenirea, inseamna ca trebuie sa aveti un certificat de mostenitor! Acesta o data emis, este tiparul pentru toate celalalte certificate de mostenitor suokimentare care se vor mai emite, vre-odata, daca facei mostenirea tot pe rand, o data dupa casa o data dupa un teren ....
Daca nu aveti certificat de mostenitor, dar declaratia de renuntare s-a inregistrat la notar, cu nr. autentic de incheiere XXX din data de XXX si cu semnatura notarului :( la fel, o data renuntat nu se mai poate accepta.
Trebuia sa acceptati amandoi mostenirea si sa faceti un partaj, in urma caruia casa merge lu un frate, o parte din terenuri la altul, .... asa cum ati vrut sa stabiliti. E o taxa in plus, dar asa e cel mai curat. Acuma daca fratele a renuntat inseamna ca mostenitor va fi doar sora/fratele (celalalt copil al defunctilor). Ca sa se faca :dreptate" va trebui sa donati de ex. fratelui partea pe care ai stabilit-o sa fie pe numele lui, ca sa primeasca si el partea lui!

Alte discuții în legătură

Bună seara. mama mea a renunțat la partea ei de gradina ramasa ... Eumb Eumb Bună seara. Mama mea a renunțat la partea ei de gradina ramasa moștenire de la parinti in favoarea fratelui. Mentionez că in curte se afla o casa ... (vezi toată discuția)
Intrebare??? maaare theorhye theorhye Vă rog sa imi explicati si mie articolul din codul civil: Art. 696. - Eredele ce renunta este considerat ca n-a fost niciodata erede. Caz ... (vezi toată discuția)
Mostenire, un sfat daca se poate adammarian adammarian Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara cu 3 camere,si cateva terenuri in nordul Moldovei. 16000 mp intravilan si 16000 mp ... (vezi toată discuția)