avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbrul de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbrul de mediu

Buna ziua! Sunt nou pe forum deci o sa fiu cat mai explicit posibil.
Problema mea e urmatoarea: Am achizitionat un autoturism din Germania marca Opel AstraG din 1999. Am inteles de la "samsarii" de masini ca se poate inmatricula in Romania direct pe numele meu fara a mai plati timbrul de mediu (care este in jur de 500E la aceasta masina). Oamenii au fost destul de discreti in detalii spunandu-mi ca se poate (ei fac treaba asta de ceva timp) doar daca am un avocat bun si acesta da in judecata statul sau ceva de genul asta, inainte de a face demersurile pentru a inmatricula masina. Au spus ca atat timp cat taxa este declarata abuziva, avocatul poate obtine in instanta o aprobare (sau cam asa ceva) cu care nu este nevoie sa mai platesc taxa. Intrebarea mea : Este adevarat?. Din cate pot gandi eu despre lucrul asta, ar cam avea sens. Ma puteti ajuta in problema asta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:23, 14 Mai 2015
Se poate initia in instanta o actiune de inmatriculare a autovehiculului fara plata timbrului de mediu . In baza hotararii judecatoresti definitive, prin care s-a dispus inmatricularea fara plata taxei, si a restului de acte solicitate de Serviciul de inmatricularari, se efectueaza inmatricularea autovehiculului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare masina pe proprietar de germania, cu numere de germania ruh01 ruh01 Buna ziua, Am primit o masina inmatriculata in Germnaia, proprietarul e in Germania si nu o mai foloseste. Taxa de timbru e de 6700 de euro, asa ca va dati ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto craciun_silviu craciun_silviu Buna ziua, Stiti cumva cum as putea inmatricula si eu o masina fara sa mai platesc timbru de mediu(mentionez ca masina este inscrisa in RO insa nu are taxa ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 gabriela_munteanu gabriela_munteanu am citit un articol despre o metoda de a eluda plata taxei de mediu in 2013. stiti cumva daca este posibila aplicarea ei? am de inmatriculat o Lancia micuta ... (vezi toată discuția)