Buna ziua! Sunt nou pe forum deci o sa fiu cat mai explicit posibil.
Problema mea e urmatoarea: Am achizitionat un autoturism din Germania marca Opel AstraG din 1999. Am inteles de la "samsarii" de masini ca se poate inmatricula in Romania direct pe numele meu fara a mai plati timbrul de mediu (care este in jur de 500E la aceasta masina). Oamenii au fost destul de discreti in detalii spunandu-mi ca se poate (ei fac treaba asta de ceva timp) doar daca am un avocat bun si acesta da in judecata statul sau ceva de genul asta, inainte de a face demersurile pentru a inmatricula masina. Au spus ca atat timp cat taxa este declarata abuziva, avocatul poate obtine in instanta o aprobare (sau cam asa ceva) cu care nu este nevoie sa mai platesc taxa. Intrebarea mea : Este adevarat?. Din cate pot gandi eu despre lucrul asta, ar cam avea sens. Ma puteti ajuta in problema asta? Multumesc!
Se poate initia in instanta o actiune de inmatriculare a autovehiculului fara plata timbrului de mediu . In baza hotararii judecatoresti definitive, prin care s-a dispus inmatricularea fara plata taxei, si a restului de acte solicitate de Serviciul de inmatricularari, se efectueaza inmatricularea autovehiculului .