avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare sau restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare sau restructurare post

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoare problema cu cateva sfaturi:
Sotul meu lucreaza la o societate comerciala pe postul de coordonator productie.Totodata este si coordonator transport. Din cauza unor divergente , in urma cu cateva zile directorul i-a sugerat sa isi dea demisia fara a-i da alte amanunte decat ca la incheierea activitatii ii va da 500 de euro bonus daca va face acest lucru. Mentionez ca la nivelul firmei exista un CCM despre care nu se cunoaste aproape nimic, adica ce se stipuleaza in el. Clar este faptul ca directorul nu il mai vrea in firma. Banuim ca in locul lui doreste sa transfere un alt angajat care in prezent este gestionar. In aceste conditii ce este de facut? Sa isi dea demisia dupa care ramane fara serviciu si fara banii promisi sau sa astepte sa i se desfaca contractul de munca? Daca i se desface contractul de munca pe acelasi post poate fi angajat altcineva? Poate fi si retrogradat? In ce conditii i-ar putea desface CIM daca nu isi va da demisia?
Cel mai recent răspuns: Anca C , utilizator 19:47, 29 Iunie 2009
Daca nu se mai poate colabora cel mai bine ar fi sa -si dea demisia. Daca este concediat , nu poate fi angajat nimeni pe postul pe care il ocupa sotul dmv timp de 9 luni , de aceea i s-a sugerat demisia...In cazul in care doreste incetarea contractului de munca , sa cera bonusul inainte de a da inainta cererea de demisie catre conducere.
Mult succes ,
daniela: Atentie, este vorba de concediere individuala. Ca urmare, nu se aplica regulile de la concedierea colectiva.
Recomandarea mea ar fi sa nu-si dea demisia.
In cazul concedierii vorbim de un preaviz de 20 zile lucratoare plus un salariu compensatorin afara drepturilor la zi, cf CCMUNN 2007-2010. Pot fi si mai multe salariidaca contractul colectiv de ramura sau la nivel de unitate specifica asa ceva. In plus, daca isi va da demisia sau va inceta cu acordul partilor nu va putea beneficia de somaj ulterior. Va doresc sa isi gaseasca un loc de munca imediat in alta parte sar in contextul economic actual nu se stie. De ce sa riscati?
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
crimson, utilizator
Va multumim din suflet. Sotul meu a inceput deja cautarea unui alt loc de munca. Daca tot pleaca macar sa stie ca nu si-a batut nimeni joc de el. Stiti cum se intampla..... Multumim frumos, si spor la treaba ca suntem multi cei cu nelamuriri si sa-i puteti ajuta dvs.daca cei in drept n-o fac!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fortat sa-mi dau demisia cu acordul partilor Stan Madalin Stan Madalin Buna ziua,lucrez intr-un call center,in vanzari,ieri din senin am fost anuntat ca,colaborarea mea cu firma respectiva mai dureaza fix pana pe 20.08.2010.Nu m-i ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor sarlota sarlota Am fost data afara incepand cu data de 01.12.2009 Lucrez in domeniul farmaceutic. As putea sa mai stau daca intru in concediu medical? (vezi toată discuția)
As avea nevoie ... AndreeaI85 AndreeaI85 As avea nevoie de niste informatii. Sotului meu i-a fost ceruta demisia pana luni de catre directorul de centru, nu de catre directorul general, nu stiu daca ... (vezi toată discuția)