avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As avea nevoie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As avea nevoie ...

As avea nevoie de niste informatii. Sotului meu i-a fost ceruta demisia pana luni de catre directorul de centru, nu de catre directorul general, nu stiu daca conteaza. I-a zis ca luni sa isi dea demisia, altfel ii vor fi date task-uri pe care nu le va putea indeplini si va fi dat afara. Ni s-a recomandat sa il dam in judecata ca e o abatere grava a directorului. Intrebarea mea e pe ce baza il dam in judecata, toata discutia a fost orala si sigur nu va recunoaste nimic la proces. Si ce am putea castiga la proces, ca nu avem ce sa cerem. Eu l-am sfatuit sa nu il dea in judecata, dar sa nu isi dea nici demisia. Sa il dea afara si vedem atunci ce facem. Dar eu nu am cunostinte juridice. Ce putem face? Mentionez ca firma nu e pe butuci ci e strict personala treaba din partea directorului de centru.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
AndreeaI85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 6 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia este un act personal unilateral al angajatului. Nu poate fi obligat sub nici o forma sau determinat prin diferite metode. Cel mai recomandat este sa isi vada de atributiile specifice postului, sa respecte programul si regulamentul de ordine interioara, sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu si daca ar exista presiuni in sensul celor relatate, sa isi ia masuri pentru a putea dovedi aceste aspecte. ( poate sa inregistreze convorbirea, sa poarte discutia in fata unor martori ori sa solicite in scris sarcinile ori aspectele comunicate).
O eventuala masura de concediere nu poate fi luata pur si simplu ci trebuie sustinuta si dovedita .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Incercati sa sesizati ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator.

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii Relu10001 Relu10001 Buna ziua Am o problemă la muncă și anume: Postul pe care lucrez ar trebui restructurat deoarece nu avem comenzi de câteva luni și perspectivele nu sunt ... (vezi toată discuția)
Demisie angajat la cererea angajatorului. roflorin roflorin Este legal ca angajatorul sa impuna salariatului sa-si dea demisia din societatea X unde este incadrat pe perioada nedeterminata, ptr ca apoi sa fie angajat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. exista posibilitate ca un angajator sa ceara angajaților ... alecu1980 alecu1980 Bună ziua. Exista posibilitate ca un angajator sa ceara angajaților sa își dea demisia? Angajatorul a venit astăzi și ne-a spus ( obligat) sa ne semnam ... (vezi toată discuția)