Buna ziua, am inchiriat apartament unei firme straine, cu cotract pe doi ani, inregistrat la Administratia Financiara, pt sediu de firma si birou. Dupa 10 luni nu au mai platit chiria si au disparut. Contractul expira in noiembrie 2015. Puteti, sa-mi spuneti, va rog, cum sa inchid acest contract la administratie, sa nu ma mai taxeze in continuare? Am nou chirias dar noul contract nu-l anuleaza pe cel anterior. De la adiministratie m-au trimis la Reg. Comertului. Eu nu sunt in tara, am imputernicit pe cineva sa se ocupe dar as vrea sa stiu unde sa-l trimit.
Multumesc!
1.
a/ Notificati in scris (prin Executor judecatoresc sau scrisoare cu valoare, borderou si confirmare primire) firma care are sediu social in spatiul Dvs. ca nu a platit chiria si ca din acest motiv veti rezilia contractul de inchiriere.
b/ Dupa 15 + 2 zile, prin acelasi mod de comunitare, transmiteti rezilierea contractului
c/ Ulterior promovati in instanta o actiune - cerere de constatare a rezilierii a contractului.
2,
Concomitent cu b/, in calitate de persoana interesata, depuneti la ORC, in temeiul Legii 31/1990, cerere de dizolvare a societatii in speta, insotita de actele de mai sus sub motiv de lipsa contract pt. sediul social.
I-am notificat doar prin email, al patronului, dupa ce am aflat ca deja plecasera de la adresa...deci nu ceva cu valoare de primire sau alt gen :( M-au dus cu vorba in doua mail-uri cum ca ar avea probleme financiare de moment si ca sa-i mai astept si atat. Sunt cetateni turci, care veneau doar in vizita, angajasera pe cineva care sa se ocupe de firma si cu care tineam legatura eu. Am pastrat arhiva, un jurist mi-a spus ca are valoare in instanta.
Am inchiriat din nou, de o saptamana, unei persoane fizice si am inregistrat contractul la fisc, unde mi-au spus ca ambele contracte merg in paralel si ca daca vreau sa-l reziliez pe primul, sa merg la ORC, desi tot aici pe site am aflat ca este ilegal un nou contract pana nu-l reziliez pe cel anterior.
Nu cred ca mai obtin ceva de la ei si nici ca ii voi gasi, nu vreau decat sa nu mai platesc impozit si pt acest contract pana in noiembrie 2015, cand expira. Nu inteleg de ce la fisc m-au lasat sa inregistrez un nou contract. Sa ma astept sa fiu amendata pt asta? :)
Ce pot face in aceste conditii? Eu nu sunt in tara, am imputernicit pe cineva sa ma reprezinte.
summerday, ati mai postat aceasta speta si saptamana trecuta . conform regulamentului nu aveti voie sa expuneti de mai multe ori acelasi subiect pe acest forum :spam:
trebuia sa continuati unde ati postat initial .
atata timp cat nu faceti dovada comunicarii notificarii si respectiv a cererii de reziliere a contractului , putin probabil sa rezolvati ceva ..
Inchiriere imobil
alina06
Buna ziua,
sunt proprietara unei garsoniere pe care in luna oct a acestui an am inchiriat-o cu contract pe 6 luni, contract inregistrat ulterior la ... (vezi toată discuția)