avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchiriere imobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchiriere imobil

Buna ziua,
sunt proprietara unei garsoniere pe care in luna oct a acestui an am inchiriat-o cu contract pe 6 luni, contract inregistrat ulterior la administratia financiara.
Dupa doar o luna jumatate, chiriasul m-a anuntat ca vrea sa plece. In aceasta situatie ii voi rezilia contractul si voi cauta un alt chirias. Am urmatoarele intrebari privind aceasta situatie:
1. Cum reziliez contractul pe care il am incheiat incheiat? Se face doar verbal sau trebuie sa redactez o hartie? In situatia in care trebuie reziliat printr-o hartie, aceasta trebuie inregistrata la administratia finaciara?
2. In momentul in care inchei un nou contract cu un alt chirias, contractul respectiv trebuie sa il inregistrez si pe acesta la administratia financiara? Acolo mai trebuie completata si alta declaratie?
3. Exista mai multe riscuri pentru proprietar, in situatia in care as incheia contractul cu o persoana juridica decat cu una fizica? Ma refer in situatia in care as gasi un chirias caruia firma la care lucreaza ii plateste chiria si doreste incheierea contractului pe persoana juridica.
4. A intrat in vigoare si plata de CAS in situatia veniturilor din chirii? Daca da, trebuie sa fac ceva in mod special? Sa ma inregistrez undeva sau sa platesc ceva anticipat?

Multumesc frumos,
Cu respect,
Alina Triscaru
Cel mai recent răspuns: alina06 , utilizator 17:54, 3 Decembrie 2013
1-In conditiile contractual asumate,redactati document semnat de catre parti,in care precizati data rezilierii contractului,eventual daca se impune,existenta sau modalitatea de solutionare plati catre asociatia de proprietari
Conditionat de interesul dvs daca mai inchiriati imobilul,puteti solicita la autoritatea fiscala notarea rezilierii contractului de locatiune
2-Aveti liberatea sa hotarati, fie lasati in evidenta contractul existent,fie solicitati inregistrarea rezilierii primului contract urmata de inregistrarea noului contract de locatiune
3-In conditiile in care prin contractul negociat prevedeti clauze asiguratorii reciproce,daca partile sunt responsabile ,teoretic ,nu ar trebui sa apara situatii care sa nu poata fi solutionate amiabil
4-www.avocatnet.ro/content/art...
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.
Intre timp am gasit un chirias care vrea sa inchirieze ca si locuinta de serviciu, deci pe persoana juridica. In situatia aceasta, cu ce documente trebuie sa merg la Administratia Financiara? Ma intereseaza in mod special din partea chiriasului ce imi trebuie avand in vedere ca este pe persoana juridica.
Imi puteti va rog sugera un link unde as putea gasi un model de contract facut intre o persoana fisica ca si proprietar si persoana juridica? Nu stiu daca trebuie sa trec undeva in contract si numele persoanei care va locui in imobil.
Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Inchiriere - neplata chirie, reziliere contract Gabri07 Gabri07 Ce fac cand chiriasul nu a achitat chiria 2 luni? I am cerut in scris prin posta si pe email rezilierea contractului si stabilirea predarii apartamentului. Nu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere Darie1 Darie1 Buna ziua! Detin un apartament, inchiriat de 3 ani si 6 luni unei persoane. Avem un contract inregistrat la administratia finaciara, problema mea este ... (vezi toată discuția)