avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere

Buna ziua!
Detin un apartament, inchiriat de 3 ani si 6 luni unei persoane. Avem un contract inregistrat la administratia finaciara, problema mea este urmatoarea: chiriasul este mereu restant cu plata chiriei, (ex. plata pe luna iulie a facut-o pe 8.09.2014, este mereu in urma cu 2 luni, iar intretinerea a achitat luna iunie. Sunt om de buna credinta , insa imi impune dupa ce intarzie plata si diverse lucruri, cum ar fi, inlocuirea robinetilor la calorifere, inlocuirea bateriei la chiuveta pe motiv ca s-a stricat, uzat, etc. Apoi cine trebuie sa plateasca fondul de rulment al blocului si fondul de reparatii? In contract am stipulat o clauza in care este scris ca intarzierea cu 30 de zile a platii chiriei s-au a utilitatilor, duce automat la rezilierea contractului. Am vreo sansa sa reziliez conform acestei clauze contractul? Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 11:04, 9 Septembrie 2014
Daca aveti clauza in contract puteti sa reziliati contractul conform clauzelor stabilite.
Fondul de rulment si fondul de reparatii sunt suportate de catre proprietarul apartamentului/ spatiului, daca nu aveti si aici o clauza sa fie suportate de catre chirias.

HG 1588/2007 Art. 24 (2) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, iar reintregirea fondului de nulment se face lunar, prin plata sumelor afisate pe lista de plata. Pentru incasarea fondului de rulment, casienul asociatiei de proprietari elibereaza chitanta personalizata separata.
(3) In situatiiIe in care, prin contractul de inchiriere incheiat cu proprietarul, chiniasuI se obliga sa
participe Ia plata cheltuielilor curente ale condominiului in care locuieste, acesta va participa si Ia
formarea fondului de rulment.

(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiiIe de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca pnin actele de transmitene a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului
executiv, Ia cererea proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Care sunt reparatiile pe care chiriasul e obligat sa le plateasca? EAgache EAgache Buna ziua, as dori sa aflu care sunt reparatiile pe care chiriasul unui apartament e obligat sa le plateasca, pt ca textul legii nu mi se pare deloc clar. ... (vezi toată discuția)
Daune majore cauzate de chiriasi bucurescu bucurescu buna ziua, am inchiriat un apartament de lux unor prieteni( sot si sotie + copii) pana cand acestia vor reusi sa-si termine de finisat si aranjat casa pe o ... (vezi toată discuția)