avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... defaimare, dreptul la imagine, divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

defaimare, dreptul la imagine, divort

buna ziua. as dori sa va cer si eu sfatul. ma confrunt cu urmatorea situatie. am o relatie cu un barbat aflat in divort de sotia sa si despartit in fapt de aceasta de mai bine de o luna. relatia noastra, una extraconjugala, a inceput inainte de depunerea actelor de divort de catre el, si potrivit convingerilor mele sia sigurarilor lui repetate, ar fi inaintata divort chiar daca nu apaream eu in peisaj. aceasta fiind mai putin semnificativ aici, situatia neplacuta a carui solutionare o caut e urmatoarea: sotia, sau fosta sotie (desi divortul lor e in curs la momentul actual) de cand a aflat de relatia noastra, de la el, nu conteneste sa ma defaimezeatat la cunoscuti, necunoscuti, la toata lumea, cat si pe plan profesional (mentionez ca am o profesie respectabila in care acest lucru ma poate afecta, si orasul in care locuim este unul mic, barfele si denigrarea imaginii mele personale, mai mult sau mai putin intemeiata, depasind oraselul in care locuim; a ajuns chiar si la superiorii mei, invocand imoralitatea vietii mele personale, in speranta ca ma poate discredita profesional). nu imi neg vina , pe plan moral, de a fi acceptata aceasta relatie si de a fi permis continuarea ei, dar totusi, in ciuda acestei vini morale, eu nu ma pot nicicum apara, pe plan legal? mentionez ca la momentul actual sunt si insarcinata. nu doresc sa fiu tarata in procesul lor de divort si sa se arunce cu pietre in imaginea mea si acolo si nu stiu cum as putea sa fac sa evit asta si sa pun capat tuturor defaimarilor, mai mult sau mai putin meritate la care sunt supusa. mentionez ca o buna parte din ceea ce vb despre mine, in sens rau nu e real, dar asta e doar o parere subiectiva, nu?!! as dori sa ma mut la momentul actual impreuna cu prietenul meu, dar nu stiu daca asta nu i-ar putea da ei vreun avantaj pe plan legal in problema divortului sau in vreun alt sens. divortul a fost introdus de el, renuntand in favoarea ei la tot, cerand doar drept de vizita al copiilor.
Din pacate pentru Dmv sunteti constienta de toate aceste aspecte si trebuie sa suportati toate consecintele. "gura lumii " nu o puteti inchide...cel mai important este sa va mentineti credibilitatea , moralitatea si profesionalilmul in ceea ce priveste profesia. Nu stiu daca este indicat sa va mutati cu prietenul Dmv pana nu se termina divortul....
daca neaparat vreti s-o potoliti, incercati sa-i faceti o plangere penala pentru calomnie si insulta, depinde de ce spune ea la adresa dvs.
se poate face o plangere penala pt calomnie sau insulta?..ca auzisem ca s-ar fi scos din codul penal calomnia?
elennna a scris:

se poate face o plangere penala pt calomnie sau insulta?..ca auzisem ca s-ar fi scos din codul penal calomnia?
Stimata doamna, ati intrat intr-o situatie care v-a pus in postura de a va asuma si niste riscuri! Acum suportati consecintele, in masura in care trebuia sa va ganditi mult inainte de a face acel "pas"! Cu atat mai mult cu cat va considerati o persoana cu o imagine care are o "profesie respectabila"! Nu ati avut rabdare ca procesul de divort sa se incheie, ceea ce va pune intr-o lumina nefavorabila si dauneaza si "amantului" care a solicitat desfacerea casatoriei, daca in realitate a facut respectiva cerere. In situatia pe care ati enuntat-o, ar fi mai corect sa va faceti un proces de constiinta...
Stimate domn, viata nu ne este mereu o linie dreapta cum credeam in basmele din copilarie si va doresc din tot sufletul ca a dvs sa fie asa......dar uneori ea, noi...ne luam prin surprindere si ajungem in situatii neplacute cu care nu am fi crezut vreodata ca vom ajunge sa ne confruntam. eu una nu ma simt in masura sa judec pe nimeni, consider ca numai Dumnezeu are acest lucru. mai ales atunci cand pers respectiva isi recunoaste vina si cand nu stiu toate datele problemei, prefer sa chibzui de doua ori iinainte de a arunca cu pietre si sa nu uit ca atunci cand arat cu degetul spre cineva, alte trei degete sunt indreptate spre mine. cosider ca ce a facut din mine un profesionist este, printre altele capacitatea de a ma abtine sa judec inainte de a intelege, si de a ma uita in jos spre altul numai atunci cand vreau sa ii intind o mana sa il ajut sa se ridice. daca vroiam o mustrare morala, apelam la preot. altfel de consiliere am eu nevoie aici. daca mi-o puteti da dvs sau altcineva v-as fi recunoscatoare, iar daca nu, asta e....intrarea si discutarea altor domenii nu fac obiectul interesului meu. va multumesc oricum pentru parere!

Alte discuții în legătură

Hartuire morala? anca_12 anca_12 Buna seara! Va solicit ajutorul si un supliment de informatii in ceea ce priveste o problema mai ciudata pe care nu stiu cum sa o rezolv in temei legal; am ... (vezi toată discuția)
Posibilitate obtinere daune morale LawSeeker LawSeeker Buna ziua, Incerc sa fiu cat de concis, dar pot oferi detalii cerere, deci nu va sfiiti nici cu intrebarile. Am 47 de ani, casatorit de 26, o fiica de 25 si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt calomnie ruxxy89 ruxxy89 Buna ziua, am o intrebare in ceea ce priveste conditiile in care se poate face o plangere penala de calomnie/defaimare. Astazi am avut neplacerea de a ma trezi ... (vezi toată discuția)