avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dezvoltatorul imobiliar are obligatia sa-ti asigure ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dezvoltatorul imobiliar are obligatia sa-ti asigure presiunea apei?

Buna seara,
Am si eu o intrebare referitoare la obligatiile dezvoltatorului imobiliar: Este obligat sa-ti asigure presiunea apei in apartamentul pe care l-ai achizitionat de la el?
Speta: in urma cu aprox. 1 an si jumatate am achizitionat un apartament in "zona rezidentiala" Popesti Leordeni (IF). Toate bune si frumoase pana anul trecut cand, dezvoltatorul imobiliar a mai construit un alt ansamblu de locuinte pe care l-a racordat la reteaua noastra de apa. Din momentul acela au aparut problemele: la ore de varf, dimineata si seara, trebuia sa ai noroc pentru a picura apa la dus sau la chiuveta.
Din discutiile avute cu reprezentantii furnizorului de apa, VitalBlueAqua, am inteles ca acel bransament a fost facut fara autorizatii si ca ar trebui sa discutam cu dezvoltatorul. Acesta, la randul lui, sustine nu de la el trebuie sa "cumparam" presiunea apei, ci de la furnizor.
In acest moment, 2 etaje (3 si 4) ale unui bloc intreg (aprox. 24 de apartamente), suntem plimbati de colo-colo pentru ca pisica este aruncata de la furnizorul de apa la dezvoltator si invers...
Ce putem face?
Exista vreo lege care ne-ar putea ajuta sa primim un raspuns sau ne putem adresa autoritatilor? (eu ma gandeam la ANPC, insa ma intereseaza o rezolvare a problemei, nu sa primeasca cineva o amenda si atat...)

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tataee05 , utilizator 12:14, 14 Mai 2015
Cel care trebuie sa asigure presiunea de apa este furnizorul utilitatii.
Daca acesta demonstreaza ca el asigura presiunea corespunzatoare dar aceasta nu este suficienta din cauza bransamentului ilegal facut de dezvoltator atunci problema este la cel din urma.
Trebuie vazut si cui ii apartine infrastructura, furnizorului sau dezvoltatorului.
Contractul de furnizare a apei este intocmit intre cine este intocmit, asociatie de propr., individual, dezvoltator?

Problema este complexa si conteaza esential inclusiv pozitia imobilului in bateria de bransamente
Daca este imobilul dvs este bransat la extremitatea finala,exista posibilitatea ca presiunea asigurata de furnizor sa fie insuficienta
Daca dezvoltatorul a executat bransament neautorizat este responsabil pentru presiunea existenta la imobilul dvs ,evident a preluat o parte din presiune care ar fi revenit imobilului dvs
Contactati persoana specializata/expert tehnic ,care se poate pronunta concret dupa analiza la fata locului,daca se impune necesitatea instalarii unei pompe la ultimul etaj al imobilului dvs
Am solicitat un document din care sa reiasa daca presiunea apei este normala la punctul de bransare. Dupa ce am aceasta adresa m-am gandit sa merg la dezvoltator si sa faca modificarile necesare astfel incat problema sa se solutioneze.
Va multumesc!

Daca mai sunt si alte opinii sunt deschis sa le "ascult". :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament cu presiune scăzută la apă FreePlanet FreePlanet Am si eu o intrebare, doresc sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou intr-o localitate in care presiunea la apa lasa de dorit. Sunt curios daca exista o ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile dezvoltatorului legat de bransamentul la apa si canal? andreeapopa20 andreeapopa20 Sunt in procesul de achizitionare a unui apartament nou. Apartamentul este intr-o vila (parter + etaj = 4 apartamente). Toata vila este legata la apa si la ... (vezi toată discuția)
Separare coloana de gaze nituraducu nituraducu Buna seara, In urma cu ceva timp am achizitionat un apartament intr-un bloc cu 7 etaje. Dorind sa il renovez am decis ca ar fii bine sa imi trag si coloana ... (vezi toată discuția)