avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E necasara adoptia daca sotul mamei convietuieste de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E necasara adoptia daca sotul mamei convietuieste de 10 ani cu fiica sotiei.....

Buna ziua!Dupa cum am sugerat in titlu,ceea ce ma intereseaza este sa pot afla daca este posibil ca in certificatul de nastere all fiicei mele,in care nu este inscris numele tatalui,poate fi trecut numele sotului meu,care nu este tatal bilologic,dar cu care a crescut de la varsta de 2 ani,varsta ce o avea fiica mea in momentul in care ne-am casatorit.In timpul casatoriei,care este deja de 10 ani am mai avut un fiu,care acum are deja 5 ani si continuam sa traim toti 4 impreuna...Daca au trecut deja 10 ani de cand suntem casatoriti si fiica mea,care are deja 12 ani si jumatate,considera ca sotul meu este tatal ei,mai este necesar tot procesul de adoptie a ei de catre sotul meu???Specific ca fiul nostru are inscrisi ambi parinti in certificat si poarta numele de familie al tatalui,care este si al meu in urma casatoriei.La fel voiam sa aflu daca este posibil ca fiica mea,in cazul in care sotul meu nu poate fi trecut ca tata,poate sa-si schimbe numele in cel care il avem noi,ceilalti trei membrii ai familiei?Adaug ca,de aproape 8 ani locuim in strainate si imi este aproape imposibil sa gasesc raspuns la aceste intrebari pe alta cale decat via internet...Multumesc anticiat!Claudia C.S.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:02, 29 Iunie 2009
Pentru a deveni tatal copilului dvs. trebuie saindepliniti procedura adoptiei.
Cat priveste schimbarea de nume, e posibila solutionarea pe cale administrativa, potrivit OG 43/2003.
Din cate stiu eu sotul poate recunoaste copilul.
Aceasta daca nu poarta numele fostului sot ceea ce am inteles ca nu e cazul.
Nu e necesara adoptia.

Mergeti la notariat sau la avocat pt proces la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie schimbare nume minor la notar oanadancea oanadancea Astazi am fost si am depus actele la notar pentru a-i putea schimba numele fiicei mele din O... D... E... in D... D... E... in urma declararii nulitatii ... (vezi toată discuția)
Dilema !! ContSters75227 ContSters75227 buna seara, va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema.... acum cativa ani impreuna cu prietenul meu am fost in grecia si am nascut pe fiica noastra, dupa ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele de familie al fetitei mele in certificatul ei de nastere cu numele meu de fata? Alexandru Mihaela Alexandru Mihaela Imi doresc ca dupa divort sa pot schimba numele fetitei mele in certificatul ei cu numele meu de fam.inainte de casatorie. Caut un avocat amabil si bun care ma ... (vezi toată discuția)