avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratie schimbare nume minor la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratie schimbare nume minor la notar

Astazi am fost si am depus actele la notar pentru a-i putea schimba numele fiicei mele din O... D... E... in D... D... E... in urma declararii nulitatii casatoriei mele cu O R G din cauza ca acesta a ascuns faptul ca la data casatoriei cu mine mai era casatorit.In fiecare an acest om vine si bate in geamuri aduce injuri atit mie cit si fiicei mele si actualului meu sot.De fiecare data politia nu a facut decit sa ii dea amenzi pe care bineinteles ca nu a binevoit sa le plateasca.Politistul de proximitate ultima data acum 1 luna a facut si plingere in care am mentionat ca doresc sa se prezinte la notar pentru a da declaratie ca imi permite sa ii schimb numele fiicei mele cu numele pe care l-am luat dupa despartire.Ne duce cu vorba atit pe mine cit si pe politistul de proximitate care si asa nu isi da silinta sa rezolve cazul.S-a descoperit faptul ca fostul sot avea buletinul expirat , l-am asteptat sa isi faca nou buletin.Acum ne duce iarasi cu vorba ca merge la notar dupa ce in prealabil si-a exprimat dorinta expresa in fata autoritatilor ca vrea sa schimbe numele fetei.De asemenea ne agaseaza prin faptul ca suna la ore de noapte cu numar ascuns nu numai pe noi cit si pe parintii mei.Mentionez ca acest om mi-a amenintat pe perioada casatoriei fiica cu moartea de nenumarate ori.Ce trebuie sa fac in cazul in care acest om cu rea vointa nu se prezinta nici de data asta la notar?Specific ca numele care il poarta acuma ii aduce atingere psihica fiicei mele deoarece fata pune intrebari de ce pe mine ma cheama D si pe ea O.Toata lumea il cunoaste pe acest om ca un ticalos lucru care aduce atingere demnitatii fiicei mele.Va rog sa imi spuneti cui si cum sa ma adresez sa rezolv aceasta problema.Va multumesc.:(
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Incercati prin instanta insa existenta sau anularea casatoriei nu are nici o influenta asupra numelui copilului. Fostul sot ramane pentru totdeauna inscris in certificatul de nastere al minorei ca fiind tatal copilului.
Fiica mea nu a fost trecuta deloc in acea hotarire judecatoreasca.Daca as aduce probe cum ca a fost violent foarte violent atit fizic cit si psihic as putea sa il decad din drepturi si daca s-ar putea actualul sot sa apara pe certificatul de nastere al fiicei mele?
Doamna, numele de familie e acel nume pe care omul il ia, in functie de numele parintilor lui, la nastere.
Schimbarile ulterioare in starea civila a parintilor nu mai conteaza.
Eu nu vad temei sa schimbati numele copilului caruia i se poate explica concret de ce il cheama altfel: pentru ca altfel il cheama pe tatal ei. Simplu.
Ca acesta e violent, negru sau inteligent nu schimba situatia. Totul se raporteaza la numele parintilor la momentul nasterii copilului, atat. Nu are nicio influienta caracterul parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E necasara adoptia daca sotul mamei convietuieste de 10 ani cu fiica sotiei..... Claudia C.S. Claudia C.S. Buna ziua!Dupa cum am sugerat in titlu,ceea ce ma intereseaza este sa pot afla daca este posibil ca in certificatul de nastere all fiicei mele,in care nu este ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Gabrielalu Gabrielalu Buna ziua.Am avut o relatie cu X pana la inceputul anului 2009.Dupa cateva luni l-am cunoscut pe Y cu care am plecat din tara in februarie 2010. In 2010 am ... (vezi toată discuția)
Custodie minor florinel2013 florinel2013 Locuiesc din luna Mai 2013 in Germania impreuna cu prietena mea.In Romania o am pe fiica mea in virsta de 5ani jumate care de citeva luni este in grija ... (vezi toată discuția)