avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara.
Lamuriti-ma va rog sub ce forma poate primi copilul meu o donatie de la bunici fara ca cineva din fratii mei sa poata vreodata sa atace actul.?Exista asa ceva?Trebuie un act notarial la care sa participe ambii bunici?
De asemeni,daca parintii au popriri pe conturi cum pot dispune ei de banii copilului pentru a-i cumpara ceva ?Copilul are 10 ani...
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: claudiuss2 , utilizator 20:58, 19 Mai 2015
Actul de donatie trebuie facut in forma autentica (la Notar) dar, daca prin el se incalca cota rezervatarilor, ulterior actul poate fi atacat si eventual anulat in instanta.
Depinde ce vor bunicii sa-i lase, ce le mai ramane celorlalti copii ai bunicilor, de ce, ce vor parintii sa faca cu acele bunuri, caci nu pot face tot ce le trece prin cap.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,părinții mei ar vrea să treacă apartamentul pe ... robert87 robert87 Bună ziua,părinții mei ar vrea să treacă apartamentul pe numele meu dar să nu mai aibe drept sau să atace vreodată frate sau sotie,se poate face prin ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere elenus.pisi elenus.pisi Buna ziua! Am facut cu bunica mea un contract de intretinere in urma creia ea mi-a lasat casa. Vreau sa stiu daca dupa decesul ei imi poate ataca cineva ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla daca.................... nimenea nimenea Imi permit sa va adresez si eu cateva intrebari. Mama si tatal meu in prezent in viata detin un apartament cu 4 camere.Eu mai am un frate. Mama de ceva timp ... (vezi toată discuția)