Buna ziua, la aceasta data a aflu suspendata de opt luni pe baza art 52 alin 1 lit b .Conform Curtii constitutionale in 23 aprilie acest articol a fost declarat neconstittional.
Cu unanimitate de voturi, curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile conform carora contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului, in cazul in care acesta a formulat plangere penala impotriva salariatului, sunt neconstitutionale.
Decizia este definitiva si general obligatorie.
Vreau sa stiu sa aplica si retroactiv ?sau eu ar trebui sa contest din nou suspendarea.Spun din nou pentru ca am contestat si la data primirii deciziei de suspendare.
Decizia Curtii nu are efecte retroactive se aplica numai pentru viitor de la data publicarii ei in Monitorul oficial.
Art.147 Constitutia Romanaei
....
(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Suspendare cim
doinavicol
[b[u]]BUNA SEARA
ART 52 LIT B CODUL MUNCII A FOST DECLARAT NECONSTITUTIONAL IN 23 APR 2015,IN 19 IUNIE A FOST PUBLICAT IN M OF ,PE 01 AUG SE IMPLINESC SI 45 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca
berom
Acum doi ani CM mi s-a suspendat in urma plangerii penale a angajatorului.
Decizia a fost contestata in tribunal Judecatorul a considerat ca decizia de ... (vezi toată discuția)