avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Reducrerea cuantumului popririi
Discuție deschisă în Executare silită

Reducrerea cuantumului popririi

Buna ziua,
Este posibila reducurea cuantumului unei popriri ?

Conditiile sunt urmatoarele :
In 2010 sa instituit de catre o firma de leasing 3 popriri diiferite , cate una pentru fiecare contract .

Conform codului vechi din cate am inteles fiind mai mult de doua popriri popritorul are dreptul legal sa retina pana la 50% .

Acesta fiind si cazul meu , mi-se retine in fiecare luna 50% din veniturile salariale cea ce personal mi-se pare extraordinar de mult si un pic abuziv , este adevarat ca sunt 3 popriri si este la fel de adevarat ca este acelas popritor .

Recunosc si sunt de accord cu faptul ca trebuie sa platesc dar ...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:56, 15 Mai 2015
si pe codul nou e la fel, poprirea se poate infiinta pe max 1/2 din salariu.
Daca aveti o situatie mai deosebita.. alte obligatii.. copii etc, puteti obtine in instanta reducerea acestui cuantum.
e posibil sa obtineti doar daca din 2010 pana acum s-a modificat ceva in situatia dvs, altfel, contestatia trebuia depusa in 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire deja instituita in banca plus cerere noua la angajator bigpaulie bigpaulie Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai ciudata, am deja o proprire de 50% instituita pe contul bancar unde primesc salariul si azi am primit la birou o cerere ... (vezi toată discuția)
Cuantumul maxim al unei popriri financiare gabi0708 gabi0708 In cazul unei popriri pe salariu datorita unei executari silite, care este cuantumul maxim al acestei popriri? In cazul existentei si a altui venit salarial, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma poate ajuta cineva cu un sfat? ce pot face cu poprirea? robert1972 robert1972 lucrez cu carte de munca.....dar 1/3 din salariul net este oprit de executor......am incercat sa cer un angajament de plata mai mic....dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)