avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Demers pentru plata lunara RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Demers pentru plata lunara RCA

Va rog sa ma ajutati spunandu-mi ce demersuri ar trebui intreprinse (cereri, adrese, petitii, etc) si catre cine pentru acceptarea platii lunare a politei RCA asa cum se procedeaza cu autovehiculele mari.
Avand in vedere ca in ultima vreme preturile RCA au crescut enorm acest lucru ar fi chiar necesar atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice. Ca sa nu mai vorbesc de taximetre care au un RCA intre 2.000 si 6.500 lei/an, aproape dublu fata de o persoana juridica ce nu are activitate de taximetrie.
Am observat ca unii brokeri accepta plata in n rate a politei dar asta inseamna un credit la banca ca sa platesti RCA-ul!

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 22:34, 15 Mai 2015
Din cate stiu, polita RCA se poate achita pentru 6 luni sau 12 luni. Cautati brokeri de asigurari care accepta plata politei in rate....;)
Plata politei in rate presupune un card de credit la o banca, deci, pe langa valoarea un pic mai mare a politei rebuie sa achit si comisioane, dobanzi si alte "servicii" la banca. In plus unii oameni inca mai au alte credite si nu se mai califica pentru alte 2000-3000 lei credit. Iar pentru persoanele juridice bataia de cap este si mai mare...
Eu vreau, asa cum am spus, sa initiez un demers prin care aceasta plata sa se poata face direct la siguratori (brokeri). Lunar, rimestrial, anual, asa cum considera fiecare. O polita de 2000 lei anual ar fi cam 200 lei lunar ceea ce oricum nu este o suma mica.
Singura solutie este plata prin card de credit ! Asta daca nu aveti un broker cu care sa colaborati de mai mult timp si cu care sa aveti o relatie mai speciala !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa taxi gini_eyes gini_eyes buna ziua.sunt pfa taxi de 5 ani.nu am nici o datorie la stat.ma chinui de ceva timp sa imi fac si eu un credit pt casa.nu am gasit nici o banca sa ma ... (vezi toată discuția)
Doua rca-uri ContSters6135 ContSters6135 Buna seara! Am si eu urmatoarea speta. O persoana incheie cu o societate de asigurare o polita de asigurare obligatorie, cu plata in 4 rate. Intarzie la plata ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea dosarului de dauna pentru neplata polita casco misu_spiri misu_spiri Buna ziua, Vreau sa relatez urmatoarea problema si daca ma puteti ajuta cu un sfat. In 2009 tata a luat o masina in rate cu polita casco obligatorie prin ... (vezi toată discuția)