avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... neacceptarea dosarului de dauna pentru neplata polita ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

neacceptarea dosarului de dauna pentru neplata polita casco

Buna ziua,
Vreau sa relatez urmatoarea problema si daca ma puteti ajuta cu un sfat.
In 2009 tata a luat o masina in rate cu polita casco obligatorie prin brokerul firmei de leasig.
Prima rata nu a fost platita ( greseala tatalui ), el optand pentru plata in 4 rate.
La sfarsitul anului 2009 am avut un dosar de daune ce s-a rezolvat - culmea fara ca prima rata sa fie achitata, am continuat platile fara sa stim de problema primei rate. In 2011 nu s-a achitat o rata ( alta greseala), iar acum in martie 2013 avem un dosar de daune care nu a fost acceptat pentru neachitarea celor 2 rate.
Intrebarile mele sunt urmatoare:
- de ce nu se accepta dosarul daca eu am primit o confirmare a valabilitatii politei ( polita este valabila desi nu au fost platite 2 rate? )
- imi pot recupera primele de la ultima neplata? ( asiguratorul mi-a spus ca anul 2011 s-a inchis si nu imi poate returna banii).
- brokerul era obligat sa ma anunte de neplata primelor casco? tinant cont ca masina este a lor pana la terminarea retelor.
- de ce firma a acceptat banii in continuare, daca nu s-a platit o rata? ( inregistrearea platilor nu s-a facut in locul celei neplatite).
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: misu_spiri , utilizator 12:48, 8 Aprilie 2013
Este greu de crezut ca v-a fost confirmata valabilitatea politei cu prima rata neachitata, iar daca s-a intamplat asa, cel ce a confirmat a facut o grava eroare.
Puteti solicita in scris restituirea celorlalte rate din moment ce polita nu a fost valabila, problema este ca mai mult ca sigur va vor imputa dosarul din 2009, sa achitati reparatia dvs.
Prin deontologia profesionala, brokerul este obligat sa va anunte de plata ratelor scadente, iar in acest caz va sfatuiesc sa incercati sa obtineti despagubiri pe polita de raspundere civila a brokerului.
Multumesc mult pentru raspuns.
Da se pare ca polita nu este valabila ca este doar un formular standard dupa spusele asiguratorului ( desi scrie ca se confirma valabilitatea politei in dosarul de daune) in care apar cele 2 rate neplatite ( prima rata si rata a 9-a).
Am intrebat de cand contractul este suspendat si mi-a spus ca din 2011 de la ultima neplata.
Am spus ca voi cere restituirea plrimelor si a zis ca nu poate da decat ultimile 2 rate ca ei au inregistrat ratele pe care le-am platit in continuare in contul celor neplatite.
Deci daca banii au intrat in contul celor neplatite de ce apare prima rata si a a 9-a neplatita si nu ultimele 2 rate?
Oricum voi continua discutia cu brokerul deoarece prin contract, cumparatorul masinii imputerniceste banca ca in momentul neplatilor ( rate sau casco) banca sa achite ratele, urmand sa isi recupereze banii ulterior de la cumparator.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare casco. Nasshu Nasshu De curand am avut o dauna Auto , pe care am dorit sa o rezolv pe asigurarea Casco . Asigurarea Casco a fost incheiata prin intermediul unui broker se ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema casco/broker - anularea contractului pe motiv de neplata tifrazvan tifrazvan Am nevoie de un sfat in legatura cu o problema legata de o polita CASCO. In data de 16.02.2012 am incheiat o polita Casco pt masina personala, cu plata ... (vezi toată discuția)
Service judecata aldos aldos Acum jumatate de an, am apelat la polita casco cu regres pe RCA-ul vinovatului.S-au creat toate documentele,2 dosare( alte zgarieturi).Nu am vrut un service ... (vezi toată discuția)