avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... care este mentiunea valabila?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

care este mentiunea valabila?

vreau sa cumpar un apartament intr-un bloc nou inca nelocuit la etajul 1. Apartamentul in C.F. figureaza la etajul 1, dar in Certificatul de Atestare a Edificarii Constructiei figureaza la etajul 2. In aceasta situatie daca semnez contractul, unde i-mi va fi apartamentul, la etajul 1, sau la etajul 2? Care este mentiunea valabila, cea din C.F., sau cea din Certificat?
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 18:32, 30 Iunie 2009
Parerea mea este ca nu puteti cumpara nici un apartament la etajul doi ... nu de alta .. dar cel de la etajul doi ... ar trebui sa aiba un alt numar de carte.
Apartamentele se individualizaeaza mai degraba dupa numar, suprafata, numar de carte funciara decat dupa etaj.
V-as sugera sa verificati mai degraba identitatea de numar de carte funciara .. decat etajul.
Apoi .. daca este o eroare in certificat puteti face o rectificare a actului la notar.
Ideal ar fi insa ca aceasta eroare sa fie rezolvata de vanzator ... inainte de a cumpara.
Neconcordante intre numerele apartamentelor pot sa apara si din cauza ca investitorul a construit mai multe apartamente decat avea initial dreptul ( de exemplu prin mansardarea constructiei) iar apoi acestea au fost numerotate.
In cazul unui contract de vanzare cumparare dobanditi apartamentul care este identificat in cartea funciara asa ca trebuie sa existe identitate intre ceea ce este trecut in contractul de vanzare cumparare si cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,am si eu o intrebare legata de extrasul CF .Detin un apartament la etajul 4 al unui bloc construit in anul 2004 si ma lovesc de urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara cristiantgv cristiantgv 1.ma puteti ajuta cu un model de ACTIUNE IN RECTIFICARE DE CARTE FUNCIARA? 2.se plateste taxa de timbru la astfel de actiune?(este vorba de o neconcordanta ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare adresa imobilului incompleta andrei_rosu23 andrei_rosu23 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat in urmatoarea speta: parintii mei au achizitionat un imobil in 1996,iar in contractul de vanzare cumparare la ... (vezi toată discuția)