avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achitare sulta dupa partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achitare sulta dupa partaj

Instanta a dispus partajarea in cote egale si achitarea sultei catre mine in termen de 60 de zile de la ramanerea definitiva a Hotararii. Am stabilit ca nimeni nu contesta aceasta hotarare, dar reclamanta vrea sa faca plata sultei doar prin cont bancar, ori eu o solicit plata in numerar, sulta fiind de 68.000 de lei (aprox. 15.000 de euro). Am insistat sa-mi faca plata in mai multe transe a cate 5.000 de lei urmand sa incheiem acte sub semnatura privata pentru fiecare plata, urmand ca la notar sa dau declaratie ca sulta mi-a fost achitata, dar nu este deacord. Cine ma poate sfatui?
Se poate da banii in fata la avocat daca la notar costa mai mult.
Exista anumite probleme cu dovada platii...
Este o problema cu plata acestei sulte, astfel cum doriti dvs. In prezent, de cateva zile, plata cash intre persoane fizice e plafonata la maxim 10.000 lei. Orice plata facuta astfel cum sugerati ar putea fi considerata o plata fractionara, ceea ce este interzis de actul normativ. Chiar daca ati faca plata pe baza chitantelor de mana, s-ar putea ca la notariat sa va ceara dovada platii.
La ce act normativ va referiti?
La notar nu este suficienta declaratia mea ca am primit sulta?
daca nu vrea sa procedeze cum vreti dvs, nu o puteti obliga.
Ea va poate obliga sa faceti cum vrea ea.. chiar daca nu aveti cont bancar.
Legea 70/2015 art.10, interzice fragmentarea platilor mai mari de 50.000 lei precum si plata lor in numerar.

Alte discuții în legătură

Plata fractionata factura konig konig Am emis o factura in valoare de 9000 lei, beneficiarul poate sa o plateasca in doua transe de cate 4500 lei fiecare? Am contul bancar blocat si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. se poate face plata sultei pe loc in fata notarului ... AliaAli AliaAli Buna ziua. Se poate face plata sultei pe loc in fata notarului ? Se poate face si cash sau e de preferat in cont bancar ? Multumesc (vezi toată discuția)
Radiere ancpi manea2011 manea2011 In cazul in care s-a facut plata sultei intr-un cont deschis la o banca, cont precizat de catre cel care primeste sulta si deschis pe numele acestuia, dar in ... (vezi toată discuția)