Instanta a dispus partajarea in cote egale si achitarea sultei catre mine in termen de 60 de zile de la ramanerea definitiva a Hotararii. Am stabilit ca nimeni nu contesta aceasta hotarare, dar reclamanta vrea sa faca plata sultei doar prin cont bancar, ori eu o solicit plata in numerar, sulta fiind de 68.000 de lei (aprox. 15.000 de euro). Am insistat sa-mi faca plata in mai multe transe a cate 5.000 de lei urmand sa incheiem acte sub semnatura privata pentru fiecare plata, urmand ca la notar sa dau declaratie ca sulta mi-a fost achitata, dar nu este deacord. Cine ma poate sfatui?
Este o problema cu plata acestei sulte, astfel cum doriti dvs. In prezent, de cateva zile, plata cash intre persoane fizice e plafonata la maxim 10.000 lei. Orice plata facuta astfel cum sugerati ar putea fi considerata o plata fractionara, ceea ce este interzis de actul normativ. Chiar daca ati faca plata pe baza chitantelor de mana, s-ar putea ca la notariat sa va ceara dovada platii.
Radiere ancpi
manea2011
In cazul in care s-a facut plata sultei intr-un cont deschis la o banca, cont precizat de catre cel care primeste sulta si deschis pe numele acestuia, dar in ... (vezi toată discuția)