avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Am un salariat care a depus dosarul de pensionare pentru limita de varsta. Dupa ce iese decizia vrea sa lucreze in continuare, cum procedez : inchid actualul contract de munca cand aduce decizia si fac altul nou sau se poate continua cel vechi bifand optiunea ca este pensionat. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 15 Mai 2015
In acest caz, c.i.m. inceteaza de drept in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun. la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si nu la data comunicarii deciziei de pensionare.

Daca se dorste sa-si continue activitatea , atunci pasii sunt urmatorii :
- incetare c.i.m. vechi, in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun.
- incheierea unui nou c.i.m.

Data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua după ieșirea la pensie de limita de vârstă (35+5ani) ... Aldea Mariana Aldea Mariana Bună ziua după ieșirea la pensie de limita de vârstă (35+5ani) vechime pot lucra în continuare? Po lua și pensie și salariu? (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta.continuarea activitatii avem o salariata ... antoana.raiu antoana.raiu Pensie limita de varsta.Continuarea activitatii Avem o salariata care a implinit varsta de pensionare in luna octombrie 2021,a depus dosarul la casa de ... (vezi toată discuția)