avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Putem provoca auto-sesizarea Procuraturii pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Putem provoca auto-sesizarea Procuraturii pentru nişte fapte ilegale şi abuzive din 2010 ?

Cum putem provoca auto-sesizarea organelor de cercetare Penală (Procuratura) pentru nişte fapte ilegale şi abuzive petrecute încă din 2010 şi care au continuat, dar ceva mai rar, după 2014 ? Menţionăm că persoanele reclamate au mai avut plângeri penale de la diferite persoane (chiar un judecător făcuse actele în vederea începerii urmăririi penale pentru fals în semnături private), dar un procuror (culmea, exact cel care acuză oficial sau trimite în judecată), cu toate dovezile evidente că s-a încălcat flagrant legea - a fost chiar şi uzurpare de funcţie - a negat toate acuzaţiile şi li s-a dat N.U.P. (ilegalităţi ce le poate observa şi cineva care n-are cunoştinţe juridice)
Acum s-au găsit numeroase alte abuzuri şi ilegalităţi asupra celor acuzaţi, şi am vrea să ştim dacă e posibil să provocăm auto-sesizarea Procuraturii, pentru că deja s-au făcut multe plângeri penale, dar fără rezultat. REPETĂM: sunt probe noi şi multe legi încălcate !
Nu mai zicem că acuzaţii au făcut deja o plângere penală de tot râsul, pe care cei de la Poliţie, fără să stea pe gânduri, au declarat-o ca neîntemeiată, chiar au scris că prin aceste plângeri fără temei, vor să intimideze pe cei care deja făcuseră plângeri penale (adică noi) cu dovezi de netăgăduit !
Putem chiar să-i acuzăm de influenţarea şi inducerea în eroare a organelor judiciare, pentru că ne-au deschis şi un proces civil, în care au motivat că n-am fi depus nişte înscrisuri în timp util şi legal (nişte Contestaţii) şi astfel am recunoaşte nişte sume ilegal calculate chiar de către aceştia. Dar noi avem acele copii de pe Contestaţii, cu ştampilă şi dată, plus că era la vedere, puteau căuta în Registrul de Corespondenţă pe care-l aveau sub nas !
S-au făcut nişte gafe incredibile, în acest caz, şi un copil îşi dădea seama că nu poţi trimite în judecată pe cineva fără să ai toate dovezile să-ţi susţină cauza (ne referim mai ales la avocat, care nu ar trebui să gafeze, e cariera şi reputaţia lui în joc), şi că era uşor să vadă existenţa acelor contestaţii în Registrul de Corespondenţă (de intrări-ieşiri) sau să ne întrebe şi pe noi dacă avem acele Înscrisuri, care sunt vitale pentru acel proces civil !
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
rmf, utilizator
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 16:51, 6 Iunie 2015
Puteți face un denunț, modalitate prin care organele de urmărire penală sunt sesizate despre săvârșirea unor fapte de natură penală.
Am făcut deja plângere penală, dar din martie 2014 a rămas în faza de cercetare la Anti-Fraudă, cu toate că am depus acolo Înscrisuri doveditoare că s-au încălcat flagrant şi abuziv legile.
Cum s-ar putea să se sesizeze din oficiu Procuratura, ce trebuie să facem mai concret - doar un Denunţ, ştiind că deja am făcut o Plângere Penală şi mai e şi un proces civil pe aceeaşi temă (pretenţii pentru nişte facturi ilegal calculate, dar de doi ani ne-stornate) ?
Acum avem noi probe şi am vrea, dacă e posibil, să facem o nouă plângere penală, mai sigur direct la Parchet, nu la Poliţie, reclamând şi acele noi dovezi, care ar face pe oricine să vadă că e ceva evident abuziv.
Repet: mai avem o problemă - cei acuzaţi de noi, au făcut o plângere penală fără temei, chiar cei care anchetează cazul de la Poliţie au scris, ca şi concluzii, că acest denunţ poate fi luat ca o intimidare sau ameninţare la adresa noastră, fiind încadrat total aiurea la art. 369 Cod Penal, nefiind vreo legătură cu ce au scris ei ! Chiar art. 10 din Legea 230/2007 ne permite ceea ce aceia nu respectă deloc - să avem acces la orice document al Asociaţiei !
Pentru clarificare, vedeţi şi motivarea total abuzivă a avocatului reclamantei A.P.71, care induce în eroare organele judiciare, vrând să câştige procesul prin minciună, în acest topic: Ce poate păţi un avocat dacă a dat pe cineva în judecată nedocumentat, abuziv şi fără o minimă precauţie în a fi pregătit cu orice fel de dovezi care să-i susţină cauza ? - www.avocatnet.ro/content/for...
Chiar vă rugăm să comentaţi asupra acelui subiect ceva mai rar întâlnit, acolo detaliind faptele !
Şi când vă gândiţi că totul se rezuma la a consulta Registrul de Corespondenţă, acolo unde se aflau înregistrate acele Contestaţii, noi având copii cu numere de înregistrare şi ştampilele aferente !
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
rmf, utilizator
Daca spui ca ai facut plangere penala din 2014 pina acum si nu ati primit raspuns , faceti o sesizare la Ministerul Public mai exact la procuror general al PÎCCJ ( Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ) cu o sesizare in care sa cuprinda nr-ele de inregistrare / copii de la sesizari ( daca v-a dus mintea sa faceti asta ) , faceti poze daca aveti printate astea si le atasati intr-un email si il trimiteti la adresa : sesizare@mpublic.ro , apoi daca mergi frumos la politie si ceri sa depui o plangere nu mai tin minte ( penala ) parca pentru calomnie impotriva acelora care te-au acuzat , apoi daca s-a inregistrat la politie impotriva acelui politist care a preluat cazul pentru abuz in serviciu ( pentru ca nu a facut ancheta corespunzatoare la ceea ce au sesizat ei ) , faci o plangere( sesizare la M.A.I.) in care explici ca esti acuzat/i pe nedrept de ceea ce ai cerut prin lege sa se rezolve si impotriva politistului care .... o sa cerceteze ei mai amplu . Apoi Dumnezeu cu mila , o sa inceapa macelul si iese totul la iveala . Inca o data rog cum am mai zis intr-un post , mare grija la cuvintele pe care le scoti .
PS : Mergi la un jurist , ii prezinti problema , jurist bun , iti etaleaza legile aferente , daca esti din Bucuresti , iti pot da un numar de telefon de la un jurist bun , ti-l recomand cu incredere ca el mi-a format calea de atac si mi-a dat toate parghiile , ( imi lasi numarul tau de telefon intr-un mesaj te sun si te pun imediat in legatura cu el ) , apoi la un avocat sau daca cunosti unu bun , apoi mergi in instanta si ataci totul , de la prima sesizare pina la politist / procuror si cei care s-au instrumentat de caz de la a la z .
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2015
ContSters331166, utilizator
Mulţumesc pentru detalii, Cristian, o să te contactez pentru a-ţi da şi eu alte detalii despre speţa mea, care deja de doi ani refuză cei în măsură să facă ceva concret - şi e totul aşa de simplu şi de legal de rezolvat...
Apropo, şi tu ai avut aceleaşi probleme de Inducere în Eroare a Organelor Judiciare, prin care s-a motivat trimiterea eronată a noastră în judecată de către avocatul reclamanţilor - cei dintr-o Asociaţie de Proprietari care refuză recalcularea şi stornarea unor sume rezultate din nişte facturi ilegale şi abuziv calculate pe căldura de la C.E.T., cu toate că aproape toţi specialiştii şi politicienii din oraş au spus clar: Asociaţia de Proprietari reclamată de noi a fost vinovată 100% de calculul eronat, deja intenţionat ! DETALII DESPRE CAZUL FĂCUT PUBLIC ŞI ÎN PRESĂ, PENTRU CARE NU CRED CĂ AR MAI AVEA CINEVA DE COMENTAT CĂ VORBIM AIUREA SAU DIN TEORIA JUDICIARĂ, VEDEŢI AICI: [ link extern ]
Deocamdată mă apăr singur, pentru că procesul meu se bazează pe zeci de dovezi, sper să nu am nevoie de avocat din oficiu, pentru că mi-ar lua minim o lună să aprofundeze ce am descoperit eu, ce dovezi am împotriva reclamanţilor.
În noua plângere pe care o voi face voi trece mai multe fapte noi, agravante, care ne încalcă grav multe drepturi. Apropo, pot face noua plângere adăugată la dosarul penal constituit acum doi ani, sau trebuie mai bine să depun actele direct la Parchetul din oraş (la Prim-Procuror), pentru că sunt cazuri grave, chiar mai mulţi proprietari au făcut plângeri penale pentru diferite fapte ilegale ale acestei semi-dictatoare care conduce A.P.71, şi care, culmea, noi am ales-o în 2013, dar nevrând nimeni să preia funcţia într-o A.P. cu 460 proprietari, din 9 blocuri şi 28 de scări construite în 1964 !
Cel mai condamnabil şi grav abuz e interzicerea preşedintei A.P.71 de a informa proprietarii prin afişare la Avizier a oricăror decizii luate de cei care conduc, dar mai ales interzicerea, cel puţin în cazul nostru, de a avea acces la ORICE DOCUMENT al A.P.71, totul fiind clar stipulat în art.10 din Legea 230/2007, dar şi în art. 12 din H.G. 1588/2007 (Normele de aplicare ale Legii 230/2007) - proprietarii membri ai asociaţiei au următoarele drepturi: c) să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi să aibă acces, la cerere, la orice document al acesteia; d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste la preşedintele asociaţiei, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile.
Să vedem cum reuşim să stopăm aceste abuzuri repetate, pentru că văd că în loc să se auto-sesizeze procuratura, se lasă principalii vinovaţi să "guverneze" după legii proprii, încălcând enorm de multe paragrafe de legi din domeniul A.P., nicio autoritate ne-dorind să ia măsurile legale care se impun, mai ales Primăria care are astfel de atribuţii !
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2015
rmf, utilizator
Cum ti-am mai zis , o sesizare cu toate detaliile aferente , la postul de mai sus , un avocat te mai poate ajuta aici pe forum , nu mai stiu toate legile aferente deoarece vin si plec din tara

detalii :

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
B-dul Libertăţii nr.12
Sector 5 - Bucureşti
Cod postal: 050706

Telefon :
021/319.38.33
021/319.38.56
sesizare @mpublic.ro

Date de contact ale Ministerul Afacerilor Interne

Adresă: Piaţa Revoluţiei nr.1 A, sector 1, Bucureşti

Telefoane:
Centrala M.A.I.: 021/303.70.80
Ghişeul Relaţii cu Publicul: 021/264.87.05
Audienţe: 021/264.85.26; 021/264.88.17; 021/264.87.93
Fax: Serviciul Relaţii cu Publicul: 021/264.86.77
petitii@mai.gov.ro

Detaliezi in scris cu poze si o sa se autosesizeze ai , scrii tot cu lux de amanunte , se pare ca se asteapta ceva " cash " , poate se lipeste un avocat de un asa caz in loc sa ajute lumea :) .

Alte discuții în legătură

Proces penal ca urmare a abuzurilor și a ilegalităților unor incompetenți din asociații. zxc1 zxc1 Pe 29.09.2015 am primul termen pentru un proces penal deschis în urma contestării (plângerii) a două Ordonanțe de clasare a Procurorului de caz a unui ... (vezi toată discuția)
Ce păţesc preşedinţii care pierd procese penale ? zxc1 zxc1 Dacă un preşedinte de Asociaţie încă în funcţie pierde un proces cu un proprietar (sau mai mulţi), fiind acuzat de Abuzuri şi Neglijenţă în ... (vezi toată discuția)
Martori (mincinoşi) chemaţi ilegal să dea declaraţii sub jurământ ? zxc1 zxc1 Ce Încadrare Juridică (faptă penală) i se aplică unei persoane (preşedintă de Asociaţie de Proprietari) care, pentru a reuși clasarea dosarului penal ... (vezi toată discuția)