Mulţumesc pentru detalii, Cristian, o să te contactez pentru a-ţi da şi eu alte detalii despre speţa mea, care deja de doi ani refuză cei în măsură să facă ceva concret - şi e totul aşa de simplu şi de legal de rezolvat...
Apropo, şi tu ai avut aceleaşi probleme de Inducere în Eroare a Organelor Judiciare, prin care s-a motivat trimiterea eronată a noastră în judecată de către avocatul reclamanţilor - cei dintr-o Asociaţie de Proprietari care refuză recalcularea şi stornarea unor sume rezultate din nişte facturi ilegale şi abuziv calculate pe căldura de la C.E.T., cu toate că aproape toţi specialiştii şi politicienii din oraş au spus clar: Asociaţia de Proprietari reclamată de noi a fost vinovată 100% de calculul eronat, deja intenţionat ! DETALII DESPRE CAZUL FĂCUT PUBLIC ŞI ÎN PRESĂ, PENTRU CARE NU CRED CĂ AR MAI AVEA CINEVA DE COMENTAT CĂ VORBIM AIUREA SAU DIN TEORIA JUDICIARĂ, VEDEŢI AICI:
[ link extern ]
Deocamdată mă apăr singur, pentru că procesul meu se bazează pe zeci de dovezi, sper să nu am nevoie de avocat din oficiu, pentru că mi-ar lua minim o lună să aprofundeze ce am descoperit eu, ce dovezi am împotriva reclamanţilor.
În noua plângere pe care o voi face voi trece mai multe fapte noi, agravante, care ne încalcă grav multe drepturi. Apropo, pot face noua plângere adăugată la dosarul penal constituit acum doi ani, sau trebuie mai bine să depun actele direct la Parchetul din oraş (la Prim-Procuror), pentru că sunt cazuri grave, chiar mai mulţi proprietari au făcut plângeri penale pentru diferite fapte ilegale ale acestei semi-dictatoare care conduce A.P.71, şi care, culmea, noi am ales-o în 2013, dar nevrând nimeni să preia funcţia într-o A.P. cu 460 proprietari, din 9 blocuri şi 28 de scări construite în 1964 !
Cel mai condamnabil şi grav abuz e interzicerea preşedintei A.P.71 de a informa proprietarii prin afişare la Avizier a oricăror decizii luate de cei care conduc, dar mai ales interzicerea, cel puţin în cazul nostru, de a avea acces la ORICE DOCUMENT al A.P.71, totul fiind clar stipulat în art.10 din Legea 230/2007, dar şi în art. 12 din H.G. 1588/2007 (Normele de aplicare ale Legii 230/2007) - proprietarii membri ai asociaţiei au următoarele drepturi:
c) să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi să aibă acces, la cerere, la orice document al acesteia; d)
să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste la preşedintele asociaţiei, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile.
Să vedem cum reuşim să stopăm aceste abuzuri repetate, pentru că văd că în loc să se auto-sesizeze procuratura, se lasă principalii vinovaţi să "guverneze" după legii proprii, încălcând enorm de multe paragrafe de legi din domeniul A.P., nicio autoritate ne-dorind să ia măsurile legale care se impun, mai ales Primăria care are astfel de atribuţii !