Buna ziua. Sotul meu a fost angajat in febr 2012 la o scoala pe functia de muncitor cu atributii de fochist, norma de 4 ore. In CIM era specificat ca timp de lucru 8 ore in perioada oct-apr a anului, nefiindu-i intocmita o fisa a postului la momentul respectiv. Incepand activitatea am constatat ca trebuia sa vina sa intretina focul si in ziua de sambata iar duminica era nevoit sa faca lucrarile de curatare a centralei termice si sa aprinda focul pentru a fi cald luni dimineata. A acceptat tacit aceasta situatie fiind constient ca altfel temp in cladire nu ar fi confortabila luni dimineata( mentionez ca se mergea la serviciu si sambata si duminica - in special secretara scolii- si faptul ca era cald se poate confirma). Prima discutie a aparut dupa terminarea perioadei rece cand sotului meu i s-a cerut sa coseasca parcul scolii. A fost rugat frumos pentru ca era o sarbatoare in comuna si trebuia sa arate bine (mentionez ca persoana angajata inainte pe acest post si care si-a dat demisia nu facea acest lucru niciodata ocupandu-se strict de foc). Sotul meu a aceptat dar aceasta cerere a fost reluata de fiecare data cand iarba crestea.Pe acest motiv au existat nenumarate certuri dar intotdeauna sotul meu ceda si accepta, asta pana de curand cand a refuzat sa mai faca acest lucru. Atunci, directorul scolii, i-a prezentat fisa postului pe care scria "revizuita in data de....", fisa care era incarcata cu numeroase obligatii unele chiar aberante. Sotul meu a intrebat atunci unde e fisa postului care a fost revizuita iar directorul a evitat raspunsul. Sotul meu nu a semnat-o dar a facut o xerocopie a acesteia. Directorul i-a facut un referat pentru neindeplinirea obligatiilor de serviciu si este amenintat ca ii va desface CIM cu litera "i" (care stiu ca nu mai exista). Sfatuiti-ne, va rog, cum sa procedam. Multumim
Nu, fisa avea data si nr de inreg iar copia a facut-o fara vreo inregistrare. Pur si simplu a luat fisa si a cerut voie sa faca o copie spre consultare.
In acest caz , nu mai exista vreo suspiciune cu rpivire la data, insa sotul dvs va pute adresa angajatorului o instiintare in care sa-si expuna punctul de vedere cu privire la numite atributii care nu corespund functiei detinute.
Salarizare
todordorel
Va rog sa imi explicati detaliat,cu lege si articol ,ce drepturi salariale am in urmatoarele conditii: urmez un curs de calificare in meseria de ... (vezi toată discuția)
Fisa postului
puiu61
Buna seara!
Sunt fochist la o instituţie de stat şi la schimbarea conducerii, noul director vrea să-mi treacă în fişa postului deschiderea şi ... (vezi toată discuția)