avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului intocmita tardiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului intocmita tardiv

Buna ziua. Sotul meu a fost angajat in febr 2012 la o scoala pe functia de muncitor cu atributii de fochist, norma de 4 ore. In CIM era specificat ca timp de lucru 8 ore in perioada oct-apr a anului, nefiindu-i intocmita o fisa a postului la momentul respectiv. Incepand activitatea am constatat ca trebuia sa vina sa intretina focul si in ziua de sambata iar duminica era nevoit sa faca lucrarile de curatare a centralei termice si sa aprinda focul pentru a fi cald luni dimineata. A acceptat tacit aceasta situatie fiind constient ca altfel temp in cladire nu ar fi confortabila luni dimineata( mentionez ca se mergea la serviciu si sambata si duminica - in special secretara scolii- si faptul ca era cald se poate confirma). Prima discutie a aparut dupa terminarea perioadei rece cand sotului meu i s-a cerut sa coseasca parcul scolii. A fost rugat frumos pentru ca era o sarbatoare in comuna si trebuia sa arate bine (mentionez ca persoana angajata inainte pe acest post si care si-a dat demisia nu facea acest lucru niciodata ocupandu-se strict de foc). Sotul meu a aceptat dar aceasta cerere a fost reluata de fiecare data cand iarba crestea.Pe acest motiv au existat nenumarate certuri dar intotdeauna sotul meu ceda si accepta, asta pana de curand cand a refuzat sa mai faca acest lucru. Atunci, directorul scolii, i-a prezentat fisa postului pe care scria "revizuita in data de....", fisa care era incarcata cu numeroase obligatii unele chiar aberante. Sotul meu a intrebat atunci unde e fisa postului care a fost revizuita iar directorul a evitat raspunsul. Sotul meu nu a semnat-o dar a facut o xerocopie a acesteia. Directorul i-a facut un referat pentru neindeplinirea obligatiilor de serviciu si este amenintat ca ii va desface CIM cu litera "i" (care stiu ca nu mai exista). Sfatuiti-ne, va rog, cum sa procedam. Multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 15 Mai 2015
S-a specificat undeva ca in data de a primit o copie a fisei postului ?
Nu, fisa avea data si nr de inreg iar copia a facut-o fara vreo inregistrare. Pur si simplu a luat fisa si a cerut voie sa faca o copie spre consultare.
Trebuia sa mentioneze undeva daca cand a primit-o , in acest caz putea sa evite divergentele cu angajatorul privind data primirii fisei postului.
Fisa postului avea pe ea data de 13.05.2015 deci nu exista nici o suspiciune in privinta datei in care a primit-o.
In acest caz , nu mai exista vreo suspiciune cu rpivire la data, insa sotul dvs va pute adresa angajatorului o instiintare in care sa-si expuna punctul de vedere cu privire la numite atributii care nu corespund functiei detinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! exista posibilitatea ca o îngrijitoare de grădiniță ... alisa89 alisa89 Bună ziua! Exista posibilitatea ca o îngrijitoare de grădiniță cu 4 ore să aibă atribuții de fochist ? I se poate aloca aceasta responsabilitate de a ... (vezi toată discuția)
Salarizare todordorel todordorel Va rog sa imi explicati detaliat,cu lege si articol ,ce drepturi salariale am in urmatoarele conditii: urmez un curs de calificare in meseria de ... (vezi toată discuția)
Fisa postului puiu61 puiu61 Buna seara! Sunt fochist la o instituţie de stat şi la schimbarea conducerii, noul director vrea să-mi treacă în fişa postului deschiderea şi ... (vezi toată discuția)