Buna ziua, doresc a deschide un subiect extrem de delicat situatie : Suntem doi frati Cristiana si Cornel. Cornel este o persoana cu handicap sever. Eu Cristiana sunt curator legal a lui Cornel administrare bunuri si bani. Tatal nostru a decedat in anul 2000. Dupa deces am facut succesiune pe bunurile care le stiam fara cearta fara scandal . In anul 2010 printr-un unchi am descoperit ca mai exista un Titlu de proprietate pe numele tatalui ,,copie xerox,, pe un teren agricol. Sitatia financiara precara nu mi-a permis sa mai fac Completari la certificatul de mostenitor in care sunt trecuta ,eu Cristiana si fratele meu,Cornel. Terenul fiind situat la 250 km distanta de domiciliu nostru. Pe acest teren am platit impozit ,ba chiar cu penalizari mari. Suntem la zii cu impozitele. PRECIZEZ ACEST TEREN NU A FOST PRINS IN MASA SUCCESORALA ... Dar platim impozite pe el anual. Problema este alta.Terenul care nu este trecut in certificatul de mostenitor Si care in acte este al tatalui nostru, a fost luat si cultivat de un fermier care nu a avut niciodata contract de arenda pe acest teren. Pur si simplu la luat si la lucrat. Acest fermier nu a platiti nimic catre stat imopzite sau alte dari. A luat castigul si atat. De 3 ani de zile rog acest fermier sa nu mai faca araturi si sa cultive terenul fara acordul meu. Nu se poate ! Am fost la politie si la parchetul Teleorman. Toti imi spun ca : NU FAC DOVADA CA EU SI FRATELE MEU SUNTEM PROPRIETARI --- Si ca nu pot face reclamatie,pentru Tulburare de posesie,,Desii se intrunesc conditiile,,, .Am aratat politiei ca platesc impozit pe acest teren sunt la zi.... Am aratat Procurorului ca am fost obligata sa platesc impozite ... nimic. Nu pot face dovada de proprietar , deci nu pot face nimic .! Am arata politiei ca sunt 6 ha de teren- cultivate anul trecut cu rapita- Pe 1 ha rapita sa castigat in jur a 3500 lei. x 6 =21000 lei - Bani care aceasta firma fermier ia bagat in buzunar- Fara a platii 1 leu impozit la stat. Cert este ca nu pot face nimic. Eu am fost la primarie si am intrebat Primarul mi-a spu ca aste este legea, si trebuie sa platesc impzitul ca daca nu se strng penalizari. Ce sa fac ?
Multumiri tuturor
Nefiind facuta succesiunea si pentru acel bun teren,dvs achitati obligatiile fiscale in numele titularului de rol=tatal dvs
Primul pas dezbateti succesiunea si pentru terenul in discutie
Dupa ce obtineti certificatul de mostenitor va constituiti cu pretentii impotriva persoanei care fara acordul dvs a utilizat terenul