avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am asupra unui teren al carui mostenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am asupra unui teren al carui mostenitor sunt .dar fara dezbaterea succesiunii?

As dorii sa intreb pe cei care au cunostinta- Ce drepturi am asupra unui teren agricol, al carui mostenitor legal sunt. Tatal meu a decedat in anul 2000 in urma lui au ramas mai multe bunuri cat si un teren agricol. Sa dezbatut succesiunea dar acest teren nu a putut fii prins in masa succesorala,pentru ca nu a avut acte pe el.Titlulrile de proprietate emitandu-se in anul 2004. La primaria din comuna am platit impozit pe el, ba chiar cu penalizari, Ce drept legal am avut pana acum ? Ce drept legal am supra acestui teren de azi inainte . pot lucra acest teren ? Il pot arenda ? Pana acum a fost lucrat fara acordul meu de un fermier ! Este legal ca un fermier sa lucreze acest teren fara acordul meu ?
Ce drepturi am ?
Cu stima tuturor,
Trebuia sa faceti un supliment la certificatul de mostenitor in baza titlului de proprietate emis dupa finalizarea succesiunii.
Daca platiti impozit pe teren este normal si sa beneficiati de el.
In ce conditii a intrat in terenul in posesia fermierului?
In registrul agricol de la primarie cine apare ca proprietar?
Terenul il puteti lucra sau il puteti arenda.
Discutati cu fermierul in cauza sa va despagubeasca pe cale amiabila pentru perioada in care l-a lucrat fara acordul dvoastra, in caz contrar il actionati in instanta pentru tulburare de posesie.
CE DREPTURI AM asupra uni teren al carui mostenitor legal sunt - Pentru care am platit impzit anual. Dar nu a fost prins in masa succesorala din lipsa documentelor ???? Exista TITLU DE PROPRIETATE pe numele defunctului meu tata. TITLU DE PROPRIETATE pe care il dedine un unchi al meu. si el coproprietar impreuna cu tatal meu. am inteles ceva de mostenire tacita ?? Ce drepturi am actualmente pe acest teren ?
da, acceptarea tacita se aplica in cazul dvs, intrucat ati platit impozit pt terenul respectiv.
luati actul de proprietate al terenului de la unchiul dvs si faceti un supliment la certificatul de mostenitor.
veti fi coproprietari, dvs si unchiul dvs.
poate ca unchiul dvs si-a dat acceptul ca fermierul respectiv sa lucreze acel teren.
Multumesc mult, Raspund unchiul meu nu si-a dat acordul. Am fost la parchet si am povestit intaplarea. Procurorul mi-a spus clar: citez: Nu ati facut demersurile legale, necesare de a obtine inscrisurile autentice care sa-mi confere dreptul de proprietate. Fapt pentru care nu pot face plangere penala privind Tulburarea de posesie. Desii sun indeplinite conditiile art.256, Desfiintarea limitelor de hotar. Mai mult decat atat mi-a spus ca niciodata eu nu am avut posesia acestui teren ! Arat ca in momentul in care sa u dat titlurile de propritate sa dat numi unchiului meu. Sa pus in posesie toata suprafata care era inclusa in titlu de proprietate si in care este trecut doi proprietari( unchiul si tatal meu) Am explicat procuraorului ca cei ce au pus in posesie au dat decat un proces verbal pentru toata suprafata. Nu a dat doua procese verbale pentru fiecare in parte tata decedat si unchiul meu
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie disperata- drept mostenire/ proprietar sa nu-impozite platite la zi soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a deschide un subiect extrem de delicat situatie : Suntem doi frati Cristiana si Cornel. Cornel este o persoana cu handicap sever. Eu ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie ContSters290057 ContSters290057 Teren dat in arenda impotriva vointei mele-este normal si legal ? Titlu de proprietate exista 2 proprietari Cristian ( 3,00 ha ) si Gabriel ( 3,00 ha ) pe un ... (vezi toată discuția)
Exista vreo fapta de natura penala ori civila - fapta penala care nu exista! soparla62 soparla62 INVINUIT DE FAPTA PENALA CARE NU EXISTA ---Eu SC. YYY SRL fermier, cu de la mine putere ocup un teren agricol 2 ha. Fara acordul proprietarilor ... (vezi toată discuția)