avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune instanta

Am si eu o nelamurire si poate ma ajutati cu un sfat, fiind ceva nou ptr mine.
Reprezint o societate ca si consilier juridic, si de curand o masina a societatii a fost avariata de o masina aflata in proprietatea altei societati si condusa de o angajata a acesteia.

La fata locului a venit un echipaj de politie care a constatat ca soferita nu a oprit autovehiculul la semnul OPRIRE si mai mult masina respectiva nu avea asigurare RCA obligatorie.

Fara RCA , am fost nevoiti sa ne raparam masina singuri
In prealabil unei actiuni in instanta am incercat o mediere, notificari, etc, fara nici un raspuns
In acest moment vrem sa facem o actiune in instanta insa ne lovim de o problema si anume ca nu stim cum sa o incadram....ptr ca vrem sa chemam in judecatat atat societatea proprietara a masinii....ptr ca nu avea RCA cat si pe sofer...., doar ca trebuie sa delimitam exact raspunderea fiecarei parti....

Rugamintea este daca ma puteti ajuta este cu un sfat cum as putea sa incadrez fiecare parte in actiune ca si raspundere.

Multumiri
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
zsk81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 20:37, 2 Iunie 2015
Aveti mai multe lamuriri aici.
www.avocatnet.ro/content/for...
In ceea ce priveste raspunderea, pot fi chemati in solidar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul refuza plata daunelor desi am casco tedy72 tedy72 Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto in timpul programului ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! va prezint urmatoarea speta,la care astept un raspuns urgent: angajatul unei firme ,pe postul de sofer ,a avariat un autoturism al unei ... (vezi toată discuția)
Circulatia fara rca cu masina altuia maricim maricim Buna ziua, Ma numesc Mihai Marici si as avea nevoie de un sfat de la dvs ,si in speranta ca mi-l puteti da,va multumesc anticipat! Tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)