avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare cadastru

Buna ziua,

Unde as putea sa aflu daca o parte dintr-un teren a fost intabulata, la ce institutie?Se cere doar extras de carte funciara de la cadastru?
Daca nu e intabulat, aceasta parte de teren, se poate vinde daca exista titlu de proprietate?Daca nu, cat timp ar dura intabularea?

Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:42, 15 Mai 2015
Adresati-va la oficiul de cadastru si intabulare imobiliara local
Pentru a putea fi instrainat un bun teren este necesar la perfectarea actelor sa depuneti extras de carte funciara
Initial este necesar sa existe cadastru pentru terenul in discutie
Daca nu exista cadastru,adresati-va la ocpi solicitati cadastrist care urmeaza sa efectueze masuratori si sa incheie document in baza caruia puteti sa intabulati dreptul dvs de proprietate asupra terenului
Ulterior aveti drepul sa incheiati documentele necesare instrainarii terenul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista obligatia de a intabula un imobil?in ce conditii este ... maiincolo maiincolo Exista obligatia de a intabula un imobil?In ce conditii este necesara/obligatorie intabularea? Dar dezbaterea succesiunii este obligatorie? (vezi toată discuția)
Tranzactii ilegale? PANTOIANU PANTOIANU Buna ziua. Am primit o instiintare de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov prin care mi se aducea la cunostinta ca un teren de-al meu a ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)