avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu vor sa ma plateasca!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu vor sa ma plateasca!!!!!

Va rog sa ma ajutati,lucrez la o firma de la care am decis sa plec, cu preaviz cu totul in regula dar sunt ff mari intarzieri cu banii si stiu fosti colegi care si dupa un an inca mai au bani de luat.Ce sa fac sa sa ii conving sa imi dea bani ,mentionez ca firma nu e in regula cu CM(nu sunt declarate salariile corecte) pot sa le fac ceva pe cale legala?

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: alexr , utilizator 03:47, 2 Iulie 2009
In primul rand , ar trebui sa aveti o davada care este salariul pe care il primiti dumneavoastra....sa zicem un fluturas sau orice inscris din care sa rezulte care este salariul pe care il primiti. E cam greu de demonstrat acest lucru cu martori, dar puteti incerca si aceasta varianta.
Si apoi va adresati instantei de judecata, in speta Tribunalul; fiind un litigiu de munca acesta este scutit de taxa de timbru si de timbru judiciar.
Incercati o audienta la conducerea ITM-ului din localitatea dv. Poate cunosc deja tabieturile firmei respective si va pot ajuta.
Cred ca cu ITM-ul nu fac nimic caci au mai venit si cred ca au pe cineva acolo.Multumesc oricum:)
Cred ca as putea sa o dovedesc pentru ca eu semnez pt fiecare ban pe care il iau si daca e vorba de martori cred ca sunt cel putin 10 in situatia mea care abia asteapta sa faca cineva ceva.Si inca ceva este legal sa muncim Duminica si program de noapte fara sporuri su zi platita dublu? Pot sa ma leg si de treaba asta sa ii santajez intrun fel sau altul,adica "Daca nu imi dai banii mei pot sa......." ??? Va multumesc inca o data
Nu trebuie sa santajati pe nimeni....trebuie sa actionati pe cale legala si sa va solicitati drepturile care vi se cuvin, plata salariilor precum si toate sporurile cuvenite.

Alte discuții în legătură

Intirziere plati salariale libra_y2005 libra_y2005 Ce posibilitati de recuperare a platilor salariilor restante, le are un salariat, care inca este angajat la firma cu pricina? Cui se poate adresa , in afara ... (vezi toată discuția)
Despagubiri 3l3na 3l3na am fost data afara in luna in luna nov cf art 65 aln 1.Desi am facut cerere de acordare a salariului compensatoriu cuvenit, care in mod normal nu trebuia ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cu firma dointza dointza Buna ziua ! Sunt in litigiu de munca cu firma unde am lucrat pentru ca mi-a inchis cartea de munca cu o decizie falsa si am aflat dupa doua luni intamplator ... (vezi toată discuția)