am fost data afara in luna in luna nov cf art 65 aln 1.Desi am facut cerere de acordare a salariului compensatoriu cuvenit, care in mod normal nu trebuia facuta, nu am primit nici in ziua de azi nici banii nici un alt raspuns.acum am facut plangere la ITM.Ceea ce voiam sa va intreb: pot in paralel sa trimit fostului angajator o cerere de despagubire deoarece nu mi-a acordat banii?
despagubirile pot fi acordate retrospectiv sau numai de acum si pana se va solutiona problema?
multumesc
Puteti trimite cerere, insa nu va rezolva nimic, cel mai bine va adresati instantei de judecata, care va emite o hotarare ce o veti pune in executare ulterior. Cat priveste despagubirile, trebuie sa dovediti prejudiciul provocat spre a vi se acorda.
Nu cred ca o sa rezolvati ceva trimitand aceea cerere angajatorului. Daca ati anuntat ITM-ul puteti sa asteptati un raspuns de la ei. Dar cred ca este mai bine sa va adresati instantie de judecata cu o cerere privind plata drepturilor cuvenite. Fiind vorba de un litigiu de munca, instanta competenta este Tribunalul, iar actiunea este scutita de taxa de timbru.
Si cuantumul despagubirilor cum l-ati stabilit?:-/ Mi se pare mie sau sesizez o usoara ironie?
Nu l-am stabilit, doar ma intrebam daca este posibil asa ceva. pentru salarul comp am facut deja o sesizare , astept raspuns, iar daca e cazul voi apela si la instanta. dar ma intrebam cum sta situatia cu despagubiril. ca am auzit ca au fost cazuri in care s-au dat. pentru problema asta pot depune eu o cerere sau cum vreti sa ii ziceti sau trebuie depusa de catre cineva autorizat (avocat, tribunal...????)
nu am de unde sti cum se procedeaza. multumesc.
Cererea o puteti depune si dvs. Asteptati mai intai raspunsul ITM, dacatot ati formulat cerere la ei si ulterior daca nu primiti ce vi se cuvine in urma interventiei ITM va adresati instantei de judecata, in speta Tribunalul. Cererea este scutita de taxa de timbru si de timbru judiciar.
Alte discuții în legătură
Salar
ContSters71676
As vrea sa stiu daca salarul de incadrare pentru calificati este de 720 lei plus sporul de vechime de ce unele societati nu il respecta,si cum ar putea fi ... (vezi toată discuția)