avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intirziere plati salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intirziere plati salariale

Ce posibilitati de recuperare a platilor salariilor restante, le are un salariat, care inca este angajat la firma cu pricina?
Cui se poate adresa , in afara firmei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 13 Februarie 2009
Se poate sesiza ITM-ul sau se poate adresa cu o cerere instantei de judecata. Fiind un litigiu de munca, competenta este a tribunalului. Aceste actiuni sunt scutite de taxa de timbru si timbru judiciar.
libra_y2005 a scris:

Ce posibilitati de recuperare a platilor salariilor restante, le are un salariat, care inca este angajat la firma cu pricina?
Cui se poate adresa , in afara firmei?

Salariatul se poate adresa, in acest sens :
1. instantei de judecata
2. ITM-ului sau Inspectiei Muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului danutz69 danutz69 Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de incasare a drepturilor salariale cuvenite dupa incetarea contractului de munca radubr radubr In perioada februarie 2011-martie 2013 am fost angajat cu contract de munca . In martie 2013 relatiile de munca au incetat, firma comunicand prin revisal la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri 3l3na 3l3na am fost data afara in luna in luna nov cf art 65 aln 1.Desi am facut cerere de acordare a salariului compensatoriu cuvenit, care in mod normal nu trebuia ... (vezi toată discuția)