avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizii emise de catre angajator si CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizii emise de catre angajator si CCM

As dori sa stiu daca in momentul in care angajatorul emite o decizie in cadrul companiei, (referitoare de exemplu la schimbarea sistemului de pontaj sau la sistemul de intrare iesire ) companie care se afla in negociere in ceea ce priveste incheierea unui CCM, in ce masura acele decizii afecteaza negocierile in cadrul CCM si cum ar trebui sa se reflecte in negocieri aceste decizii.
Care ar fii pasi pe care trebuie sa i urmez in negocieri?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 18 Mai 2015
Schimbarea sistemului de pontaj sau la sistemul de intrare iesire pot face obiectul negocierii in cadrul ccm.

Sindicatul /reprezentatii salariatilor pot propune acest subiect ca negociere.
Dar decizia tot va trebui sa fie emisa, dupa care sa fie supusa negocierilor? nu ?
Se poate si fara a fi emisa decizia respectiva.
Este obligatoriu sa fie mentionata si in ccm, nu este suficient daca este mentionata in regulamentul de ordine interioara ?
Nu este obligatoriu sa fie mentionata si in ccm, daca exista in reg.intern si s-a semnat de luare la cunostinta de catre slariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune pontaje Enzo2019 Enzo2019 Buna ziua va scriu deoarece ma aflu intr-o companie noua unde am gasit o situatie un pic neobisnuita si va explic; aici angajati folosesc un sistem electronic ... (vezi toată discuția)
Spor weekend Radu Aura Radu Aura Datorita cresterii temporare a activitatii o parte din salariati lucreaza 1 sau 2 weekend-uri pe luna. Salariatii sunt incadrati cu sal. minim pe economie. ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca (comert) ela david ela david Societatea in cauza a atins luna trecuta numarul de 21 salariati.Ca urmare, se impune intocmirea unui CCM. Aspectul mi-e strain, ca urmare, ii rog tare mult pe ... (vezi toată discuția)