avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune Pontaje
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune Pontaje

Buna ziua va scriu deoarece ma aflu intr-o companie noua unde am gasit o situatie un pic neobisnuita si va explic; aici angajati folosesc un sistem electronic de pontaj pentru a ponta intrarile si iesirile din companie (inclusiv intrarea si iesirea la pauza) dar plata salariilor se face folosind un al sistem informatizat unde fiecare angajat isi introduce singur orele effectiv lucrate. Problema e ca un angajat poate sta in intervalul 07.30 - 19.30 in companie cat doreste dar este efectiv platit doar cat a introdus el ca a lucrat efectiv in program. Deci putem avea situatia in care un angajat poate fi in incinta companiei 12 ore dar sa fie platit 8 (daca atat a introdus el ca a lucrat) pe angajator nu il deranjeaza faptul ca el a stat 4 ore si a folosit sala de mese sau sala de recreere sau dotarile in scopuri personale si voiam sa stiu in cazul unui control ITM cum putem fi in legalitate cu diferentele intre pontaj si orele platite
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 4 Februarie 2019
Buna ziua din nou,

sa inteleg ca nu am o cale de a fi in legalitate cu un astfel de sistem de gestiune a potajului ?


Va multumesc
Acest sistem de salarizare unde este prevazut ?
Buna ziua, nu este prevazut nici in CIM nici in vre-un CCM este doar sistemul folosit si explicat fiecarui angajat nou ca orele platite sunt cele pe care le introduce in sistemul de gestiune a proiectelor. Firma este un R&D si lucreaza pe diferite proiecte de cercetare si dezvoltare nu este un mediu de productie, tocmai de aceea sa ales acest tip mai libertin de pontaj.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Enzo2019, utilizator
Este dificil de gasit o cale legala, daca asa ceva nu aveti mentionat in reg.intern, in c.c.m. aplicabil sau in c.i.m. .... o solutie ar fi incheierea unui act aditional la c.i.m. in care sa se mentionze modul de salarizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu anul anterior Mihai_Iulian Mihai_Iulian Buna ziua, Anul trecut prin noiembrie-decembrie am fost anuntati sa ne luam concediul \\" pe foaie\\" si sa venim la munca, pentru ca la momentul acela din ... (vezi toată discuția)
Recuperare in instanta ore neplatite lucrate in plus avoovi avoovi Buna seara Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatorul caz: Am lucrat la o firma privata si din cauza incalcarii frecvente a drepturilor salariatului, a ... (vezi toată discuția)
Program lucru excesiv de strict BX BX O companie are sisteme de acces poarta care contorizeaza intrari/iesiri pesonal. Dupa acestea se face pontajul. Problema este ca la 1 min de intarziere sau de ... (vezi toată discuția)