avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor scos in afara tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor scos in afara tarii

Buna ziua.In urma divortului minorul de 9 ani a ramas la mine prin divortul la notar si as dori sa stiu care sunt conditiile de a scoate minorul din tara eu hotarand sa ma stabilesc definitiv in alta tara si avand un bussines in afara tarii.Si alta intrebare ar fi daca fostul sot refuza sa semneze iesirea minorului din tara.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:42, 18 Mai 2015
Era bine sa fi rezolvat anterior acest aspect.
Daca sotul nu va da acordul scris la notar doar prin proces puteti rezolva problema si este un proces dificil.
Daca el nu vine la proces ati putea avea noroc.
Aveti custodie comuna ceea ce implica obligatoriu consimtamantul tatalui la parasirea teritoriului tarii noastre si eventual la stabilirea domiciliului copilului in strainatate.

In caz contrar doar instanta de tutela poate dispune in acest sens.
Incercati cu o actiune prin ordonanta presedintiala, daca aveti motive serioase pentru a scoate copilul din tara, merge mai repede
Mergeti la instanta de tutela daca tatal nu va intelege. Ordonanta presedintiala poate sa substituie acordul tatalui daca demonstrati instantei ca mutarea este in interesul minorului.
Depinde si de tara unde doriti sa va stabiliti si de regulile acesteia, daca exista anumite cerinte pentru imigrare...
Depinde si de ce nu v-ati inteles asupra acestui aspect cu tatal copilului la divort... depinde si cat a rtecut de atunci, unde a trait copilul pana acum, ce varsta are, cine l-a ingrijit in mod nirmal, care sunt obiceiurile si relatiile copilului cu familia extinsa, unde traieste aceasta, unde traieste tatal lui... etc. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanța președințială LLia LLia 1.S-a deschis proces de divort de unul din soți. La momentul deschiderii minorul locuia cu unul din părinti -tatal. Ulterior s-a făcut ordonanța ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul?? D_Mihaela D_Mihaela Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din ... (vezi toată discuția)
Divort&minor Carla38 Carla38 Suntem in plin divort- sotul a intentat divortul. Sotia a locuit si muncit in strainatate de aproape 5 ani, unde si-a cunoscut si sotul. Copilul este nascut in ... (vezi toată discuția)